Pärnu linnaorkestriga astuvad üles tippviiuldaja ja Soome dirigent

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Anna-Liisa Bezrodny võtab pärnakatega ette teose, kus tal on varem katkenud viiulikeel kohe esimeses taktis.
Anna-Liisa Bezrodny võtab pärnakatega ette teose, kus tal on varem katkenud viiulikeel kohe esimeses taktis. Foto: Kaupo Kikkas

Pärnu linnaorkestriga liituvad täna õhtul kontserdimajas kaks virtuoosi: tippviiuldaja Anna-Liisa Bezrodny ja multitalendist dirigent Taavi Oramo Soomest.

Bezrodny sõnutsi on koos esitusele tulev Johannes Brahmsi viiulikontsert grandioosne sümfooniline teos, tulvil jumalikku ilu ja armastust. Helilooja tuntuima teose kohta on öeldud, et see jääb väljapoole enamiku viiulimängijate võimeid ja nõuab solisti ja orkestri võrdset partnerlust, et kogu tulevärk publikuni tuua.

Viiulikontserdi tehnilise keerukuse kohta lisas Bezrodny, et tema esimesel Brahmsi kontserdil Helsingis Finlandia-talos Leif Segerstami ja Helsingi filharmooniaga katkes tal viiulil A-keel kohe esimeses taktis. “See jääb mulle eluks ajaks meelde kui väga ärev kogemus,” märkis viiuldaja.

Soome dirigendi Taavi Oramo juhatusel kõlavad kontserdil veel Jean Sibeliuse ja Franz Schuberti teosed.

Pärnu linnaorkestri produtsendi Helen Erastuse sõnutsi on Oramo rahvusvahelise karjääri alguses multitalent, kes tuleval kevadel teeb pärnakate orkestriga koostööd improvisatsioonilise muusika ansamblis Tölöläb. Põneva kavaga kontsert “IMPROMIX feat. Tölöläb” toimub aprillis Pärnu kontserdimajas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles