Saaremaal hakatakse villima tomativeini

maaelu.postimees.ee
Copy
Tomatid. Pilt on illustratiivne.
Tomatid. Pilt on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks

Lõppeval nädalal sai Saaremaal Kuninguste külas teoks ajalooline sündumus – tegutsemisloa sai Saaremaa I Veinitehas. Lisaks kodumaistele marjadele ja puuviljadele plaanitakse pudelisse villida ka näiteks porgandi- või tomativeine.

Tehas kuulub Ideafarmi kaubamärgi alla, mida haldab Metakor OÜ. Ettevõtte senine tegevus on olnud suunatud siirupite, keediste ning äädikate valmistamisele, kirjutab Eesti toidu teemaveeb Ehemaitse.ee.

Unistus rajada Saaremaale veinitehas on Metakor OÜ juhil ning loojal, ettevõtliku loomuga Maria Kaljustel olnud juba mõnda aega. “Tahame taaselustada ajaloolisi retsepte ja kaubamärke. Esimesed veinid peaksid valmima juba sel aastal, parimad laagerduvad aga kuni kaks aastat, ” rääkis Kaljuste.

Veini valmistamise planeeritud kogumaht aasta on 15 000 liitrit ning see valmib kodumaisest toorainest – marjadest, puuviljadest, rabarberitest jne.

“Lisaks maitsvatele laua- ja dessertveinidele valmistatakse ka näiteks ürdi-, porgandi-, mee- ja koguni tomativeine,” avaldas Kaljuste.

Kevadest plaanitakse taas avada ka nii tehasekohvik kui esinduspood.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles