Galerii: HIV ja romantika teemalist uuslavastust «Kihk» näeb laval veel viis viimast korda

Spekter
Copy

Veel viis viimast korda saab Apollo Kino Ülemiste Teatrisaalis näha Temufi lavastaja Peep Maasiku ja autor Mihkel Seederi uuslavastust «KIHK», mis räägib sellest, mida teeb HIV-diagnoos inimsuhetega.

Me kõik teame seda lugu. Tüdruk tuleb oma pulmast. Poiss oma matustelt. Nad saavad kokku kinosaalis, hakkavad millegipärast rääkima ja avastavad õige pea, et neil on kahtlaselt palju ühist. Sarnased huvid, ühised hirmud ja unistused. Teineteise jaoks loodud. Sarnases olukorras leiavad end Kirke ja Karlo. Kirke on 20ndate alguses, energiline ja idealistlik naine, kes tunneb, et elu tänases Eestis on natukene liiga turvaline ning ettearvatav. 30ndates Karlo jõudis Kirkega samale äratundmisele mõne aasta eest, kui ta loobus lootustandvast karjäärist, vabanes kõigest ning läks maailma avastama. Rännakutelt ei leidnud ta, mida otsis. Selle asemel võttis ta koju kaasa ühe nakkushaiguse.

«Aeg-ajalt võib armastus olla meile takistuseks, kuid sealjuures tuleks endas leida see teatav miski, mis paneb meid tegutsema tervema iseenda nimel. Seda isegi siis, kui oled HIV-positiivne​,»​ selgitas lavastaja Peep Maasik.

Lavastaja Peep Maasik, dramaturg Mihkel Seeder ja näitlejad Kristi Kimmel ning Pääru Oja on kokku pannud loo kahest inimesest, kes hea meelega veedakski oma elu värvikates fantaasiates, kuid just hall argipäev on see, mis nad teineteiseni juhatab. «See on lugu ühest kirglikust hetkest, ajutisest armastusest – kuid eks ajutised asjad tihti ongi need kõige püsivamad», ütles autor Mihkel Seeder.

Etendusi mängitakse eesti keeles venekeelsete subtiitritega.

Piletid saadaval Piletilevis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles