Jõuguvägivald Rootsis sundis Taanit kehtestama piirikontrolli (5)

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Sõidukid ootamas eelmisel aastal Kopenhaageni lähistel Sundi sillal, kui politseioperatsioon sulges liikluse Rootsi ja Taani vahel.
Sõidukid ootamas eelmisel aastal Kopenhaageni lähistel Sundi sillal, kui politseioperatsioon sulges liikluse Rootsi ja Taani vahel. Foto: Nils Meilvang/Reuters/Scanpix

Alates eile lõunast on piir Taani ja Rootsi vahel ehk kõige terasemalt valvatud Schengeni viisaruumi sisepiir. Kui Rootsi poolel püsib juba põgenike laine haripunktis kehtestatud passikontroll, siis vähemalt järgmised kuus kuud kontrollib ka Taani piirivalve naabermaalt saabujaid, et takistada organiseeritud kuritegevuse ja terrorismiga seotud inimeste pääsu riiki.

Piirikontrolli Rootsi reisimisel kehtestas Taani valitsus juba 2015. aasta sügisel, et hallata paremini põgenikevooge. Esimesel pooleteisel aastal kontrolliti reisijate dokumente ka enne, kui nad astusid Taanis bussi, rongi või laevale ning seejärel ootas piirikontroll Rootsi poolel. Nüüdseks on alles jäänud piirikontroll Rootsi poolel näiteks Sundi silla teemaksupunktis, Malmös Hyllie raudteejaamas ja Helsingborgi sadamas.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles