USA valus reaalsus: iPhone kukub – Huawei särab (5)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Mate 30 Pro on Huawei telefon, millel puuduvad USA sanktsioonide tõttu Google'i teenused ja seega ka paljud tuntud äpid
Mate 30 Pro on Huawei telefon, millel puuduvad USA sanktsioonide tõttu Google'i teenused ja seega ka paljud tuntud äpid Foto: Aivar Pau

Maailma mobiilimüügi ajaloos oli selle aasta kolmas kvartal märgiline: Samsung on küll turuosalt jätkuvalt maailma suurim mobiilitootja, kuid hiinlaste Huawei tõusis vaatamata USA propagandale maailma teiseks mobiilitootjaks ja lükkas iPhone’i kolmandaks.

Samsung tootis kolmandas kvartalis 78,2 miljonit mobiili – see tähendab 8,3-protsendist aastast kasvu ning 21,8-protsendist turuosa, kirjutab uuringufirma IDC.

Huawei tõusis teisele kohale 18,6-protsendise turuosaga – selle taustaks 28,2-protsendine aastane kasv ning 66,6 miljonit toodetud mobiiltelefoni. Tõsi, Huawei kasv tuli peamiselt koduturu müügist seoses 11.11 toimunud nn vallaliste päeva müügikampaaniaga. Üleilmselt pole Huawei seis kiita, kuna tema uutel mobiilidel (täpsemalt Mate 30 Pro) puuduvad USA sanktsioonide tõttu Google’i mobiiliteenused.

Sugugi hästi ei lähe aga Apple’il, kes tootis kolmandas kvartalis 0,6 protsenti vähem mobiile kui aasta varem. Kokku tootis Apple kvartalis 46,6 miljonit iPhone’i ja see tähendas 13-protsendist turuosa.

Esikolmikule järgnevad Hiina tootjad Xiaomi ja Oppo. Kokku toodeti maailmas kolmandas kvartalis 358,3 miljonit mobiili, mis on 0,8 protsenti rohkem kui aasta varem.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles