Riigisekretär annab Järviku asjas vastuse kümne päeva jooksul (7)

Postimees
Copy
Maaeluministeerium
Maaeluministeerium Foto: Erik Prozes

Riigisekretär moodustas peaminister Jüri Ratase ülesandel komisjoni, mis peab kümne päeva jooksul esitama järeldused maaeluministeeriumi haldusala kohta tekkinud küsimustes, teatas riigikantselei.

Riigisekretär Taimar Peterkop kutsus komisjoni liikmeteks riigikontrolli esindaja Airi Mikli, õiguskantsleri kantselei esindaja Marje Kase ja riigikantselei õigusloome osakonna juhataja Margus Mati. «Vajadusel kaasame komisjoni töösse veel inimesi,» lisas Peterkop.

Komisjon esitab peaministrile oma järeldused põllumajanduse registrite ja informatsiooni ametile (PRIA) volituste andmise, ministri nõuniku tegevuse, listeeriabakteri teemal toimunud info liikumise ning võimaliku sekkumise osas veterinaar- ja toiduameti ning PRIA töösse ja järelevalve läbiviimisse.

Peterkopi sõnul palub ta osapooltel saata komisjonile kõik materjalid ning komisjoni esimene kohtumine toimub töökorralduse kokkuleppimiseks täna.

«Komisjonil ei ole palju aega, kuid kindlasti toome tekkinud küsimustes selgust juurde,» lisas riigisekretär.

Komisjoni töö tähtaeg on 23. november. Komisjoni teenindab riigikantselei.

Koalitsioonierakondade juhid kogunesid eile õhtul Stenbocki majja, et arutada maaeluminister Mart Järviku (EKRE) ümber tekkinud skandaale. 

Lõpliku laheduseni eile ei jõutud, seetõttu palus peaminister riigisekretäril läbi viia uurimine.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles