Klipp filmist «Väikesed naised»: Romantikust kosilane kuuleb vettpidavaid põhjendusi, miks abikaasa rikkuse järgi tuleb valida

Spekter
Copy
«Väikesed naised»
«Väikesed naised» Foto: IMDB

Hinnatud lavastaja ja stsenaristi Greta Gerwigi («Lady Bird») käe all on valminud imearmas romantiline draama «Väikesed naised» (Little Women), mis põhineb Ameerika kirjaniku Louisa May Alcotti 1868. aasta armastatud lool.

Marchi õed on neli noort naist, kes on võtnud nõuks ise oma elu üle otsustada. Gerwigi versioon sellest armastatud loost on ühtlasi ajatu kui ka tänapäevane, heites samas ka pilgu tüdrukute ellu ajastul, mil igasugune isiklik ja majanduslik vabadus naiste jaoks veel mõeldamatu oli.

Filmist ilmus äsja üks filmiklipp, mis annab hästi aimu sellest, missugune oli pragmaatilise noorima õe Amy mõttemaailm ning seisukoht seoses abielu ja tema enda tulevikuga: «Olen alati teadnud, et abiellun rikkusesse. See on majanduslik tehing,» selgitab ta oma kosilasele, kes romantikuna leiab, et abielluda tuleks ikkagi armastusest. Amy põhjendus peab aga vett: kui ise raha teenida naine ei saa – ning abielluda tuleb seega igal juhul –, ja kui ka saaks, siis kuuluks raha automaatselt abikaasale ja naine on ikkagi paljas nagu püksinööp, siis on ainuke loogiline käik võtta abielu kui äritehingut ning teha see tehing võimalikult kasumlikult.

Jo, Megi, Amy ja Beth Marchi rollides astuvad üles vastavalt Saoirse Ronan, Emma Watson, Florence Pugh ja Eliza Scanlen. Naabrit ja abikaasakandidaati Lauriet kehastab Timothée Chalamet, Marmeed Laura Dern ja tädi Marchi Meryl Streep.

Filmile ennustatakse edu ka auhinnahooajal ning sahistatakse ka Oscaritest.

Apollo Kinodes alates 27. detsembrist 2019.

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles