«Muuli ja Riikoja»: opositsiooni valekäik näitab, et see on halvasti juhitud (17)

Kuku Raadio
Copy
Reformierakonna juht Kaja Kallas.
Reformierakonna juht Kaja Kallas. Foto: Marko Saarm / Sakala

On jabur, kui opositsioon korraga kritiseerib ja õigustab oma sõnakasutust EKRE väljaütlemistega, ütlesid Kuku Raadio saates «Muuli ja Riikoja» Kuku peatoimetaja Hindrek Riikoja ja poliitik Kalle Muuli.

Kaja Kallase ja Jüri Ratase vahel puhkes selle nädala alguses sõnasõda, kui Kallas ütles, et Ratas on valmis Eesti riigi maha müüma. 

Riikoja hinnangul on olukord jabur. «Ma kogu aeg taban end mõttelt, et kui see valitsus ametisse astus, siis president rääkis, et ta ei kinnita ametisse ministrit, kes tema hinnangul võib olla ohuks Eesti põhiseaduslikule korrale. Mart Helme väljaütlemised prokuratuuri ja teiste uurimisorganite vastu on selgelt ohuks Eesti põhiseaduslikule korrale. Jabur on Kaja Kallase väljaütlemise juures see, et ta Mart Helmet kritiseerib, aga ise langeb täpselt samasugusele tasemele.»

«Mitte ainult, vaid ta suisa õigustas oma väljaütlemist sellega, et EKRE on samamoodi teinud,» täiendas Muuli. 

«Pärast sellist kriitikat öelda, et võtad sõnad tagasi, kui Mart Järvik lahkub... Mida Kallas ütles peaministri kohta, ei ole Järvikuga seotud,» arvas Riikoja.

Muuli sõnul oli opositsiooni viga korraldada umbusalduse avaldamist valel ajal ning nii juba teist korda järjest. «Mõistlik oleks olnud Ratase uurimiskomisjoni tulemused ära oodata. Praegu see võttis koalitsioonipoliitikuilt, kes tundsid tülgastust Mart Järviku vastu, võimaluse umbusaldamisega kaasa minna. Opositsiooni valekäik näitab, et see on nii halvasti juhitud. Peaks rõõmustama selle üle [Muuli on Isamaa erakonna liige], aga kui opositsioon on nõrk, siis see muudab valitsuse hooletuks. Valitsus hakkab siis tegema vigu ja isekeskis kisklema, tunneb ennast ülbena. Tugev opositsioon on valitsuse kooshoidmiseks parem.» 

Kommentaarid (17)
Copy
Tagasi üles