Fotod: ​Startup Week tutvustas Pärnu noortele kodukoha võimalusi

Copy

Iduettevõtjate kogukonna festivali Startup Week üritusi väisas tänavu rekordarv külastajaid, kokku 4000, seega on see omataoliste seas Euroopa ja maailma üks suuremaid.

Startup Weeki eestvedaja Triin Ilvese sõnul pakkus 

start-up

-kogukonna ürituse programm sel aastal esimest korda tegevust pealinnast väljas, hõlmates kuut Eesti linna, sealhulgas Pärnut.

“Programmi haare, ürituste kvaliteet ja külastajate arv ületasid meie kõige julgemaid ootusi ning see näitab selgelt, et start-up-kogukond kasvab Eestis aasta-aastalt ja valdkonna vastu tuntakse äärmiselt suurt huvi. See kogukond on täis nutikaid ja ettevõtlikke inimesi ning näeme, et Eestis kasvab peale uus start-up-põlvkond,” ütles Ilves. 

Startup Estonia juhi Maarika Truu ütlust mööda panustati tänavu palju just noorte ettevõtlikkuse kasvatamisse. “See on teadlik suund, mida ei tohi võtta iseenesestmõistetavalt, kuid see on võimalik tänu sellele, et meie start-up-kogukond on jõudnud olulise verstapostini: häid teadmisi ja unikaalseid kogemusi saavad jagada need, kellel need on olemas,” märkis Truu.

Teemanädala piirkondlikke üritusi Pärnus, Tartus, Jõhvis, Narvas ja Kohtla-Järvel käis uudistamas kokku umbes 400 inimest. Suvepealinna programmis pandi rõhku noortele mõeldud üritustele.

Srartup Weeki korraldajate üks soove oli inspireerida noori väljaspool Tallinna.
Srartup Weeki korraldajate üks soove oli inspireerida noori väljaspool Tallinna. Foto: Karoliine Aus

“Korraldajate eesmärk oli mitte ainult äratada noortes huvi ettevõtluse, tehnoloogia ja teaduse vastu, vaid tutvustada tulevastele tegijatele eelkõige nende kodukoha võimalusi. Tahtsime inspireerida noori ja näidata, et start-up-kogukond ei pesitse ainult Tallinnas. Selleks, et olla edukas ettevõtja, töötada rahvusvahelises ettevõttes või meeskonnas, ei pea kodukohast ära kolima,” tõi Ilves esile.

Tahtsime inspireerida noori ja näidata, et start-up-kogukond ei pesitse ainult Tallinnas. Selleks, et olla edukas ettevõtja, töötada rahvusvahelises ettevõttes või meeskonnas, ei pea kodukohast ära kolima.

Triin Ilves

Eesti pakub maailmale sidusat, toetavat ja hästi toimivat keskkonda iduettevõtluse arendamiseks. “Seejuures on meil lootustandev järelkasv, kelle lennukad ideed muudavad juba õige pea meie kõigi tulevikku,” lisas Truu.

Startup Weeki programmis oli 76 tasuta üritust, neist 18 toimus väljaspool pealinna. Mitu Eesti iduettevõtet avas nädala jooksul huvilistele kontori uksed ja näitas iduettevõtjate telgitaguseid. Iduettevõtluse tipptegijad jagasid huvilistega kogemusi ja praktilisi näpunäiteid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles