Welmet keskendub tigudele

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
“Tahtsin saada keevitajaks, aga sain treialiks ja tulin siia tööle 1. septembril 1969,” ütleb Mati Juhkam, keda teatakse OÜ Welmetist kau­gemalgi kui kuldsete ­kätega töömeest.
“Tahtsin saada keevitajaks, aga sain treialiks ja tulin siia tööle 1. septembril 1969,” ütleb Mati Juhkam, keda teatakse OÜ Welmetist kau­gemalgi kui kuldsete ­kätega töömeest. Foto: Urmas Luik

Kiire liiklusega Via Balticalt maha keeranud, viib tee mööda omaaegse Halinga kolhoosi tehnokeskusest ja lõpeb lippude lehvides Tõrdu külas, kus aed piirab tootmiskompleksi ala. Hammasratast meenutava ­logo keskel troonivad tähed ­WELMET, viidates masinaehitusettevõttele, mis on siinse piirkonna elanikele tööd ja leiba andnud 28 aastat.

Ettevõtte asutaja ning pikaaegne juhataja Mait Lehtsalu usaldas firma käekäigu raamatupidamist õppinud ja finantsjuhtimise erialal kõrgkooli lõpetanud pojale Märt Lehtsalule.

“Sattusin isale appi pärast masu, et Welmet uuesti käima tõmmata. Vahetult enne ajasin puiduäri, aga siis kukkus USA dollar Eesti krooni suhtes nii ­madalale, et selles valdkonnas jätkata polnud mõttekas,” märgib Märt Lehtsalu.

Noorem Lehtsalu on sestpeale sõitnud kümmekond aastat Pärnu-Jaagupi ja Tallinna vahet, sest ta vastutab eelkõige müügi ja finantside eest ning Welmetil on pealinnas kontor, kus peale juhataja töötab kaks projekteerijat. Kohapeal vastutab tehase toimimise eest juht Jaak Jõgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles