Eesti koondislane hakkab Vapruse naiskonna mängivaks peatreeneriks

Märt Pilme
, reporter
Copy
Maarja Virula (paremal) andis Vapruse naiskonna treenerirolli üle Kristina Bannikovale.
Maarja Virula (paremal) andis Vapruse naiskonna treenerirolli üle Kristina Bannikovale. Foto: Pärnu Jk Vaprus.

Eesti naiste jalgpallikoondise liige Kristina Bannikova asub juhendama esiliigasse tõusnud Pärnu Vapruse naiskonda ja võib isegi platsile joosta.

Sel aastal esindas Bannikova mängijana 13 korral Eesti koondist ja lõi ühe värava. Kokku on 28aastase rahvuskoondise ründaja nimel 67 matši ja neli tabamust. Tänavu esindas ta meistriliigas PJK naiskonda, kui lõi kümne mänguga viis väravat. 

Bannikoval on UEFA B-taseme treenerilitsents ja ta on lõpetanud bakalaureuseõppe Tartu ülikoolis kehalise kasvatuse ja spordi erialal.

Senine treener Maarja Virula jätkab klubis naiskonna mängijana ning U10, U12 ja U14 tüdrukute treenerina.

Uus peatreener tunnistas, et see on talle põnev ülesanne. "Mul on hea meel tõdeda, et klubi juhtkond on motiveeritud toetama naiskonna arengut. Mulle väga meeldib, kuhu Maarja on naiskonna taseme viinud, ja usun, et see on hea koht, kust edasi minna. Olen tänulik talle, et ta on teinud väga head tööd. Usun, et klubi, naiskonna ja minu koostöö tulemusena saavutame uued eesmärgid. Ootan uut hooaega põnevusega!" rääkis Bannikova klubi vahendusel.

Virula arvates on Vaprakesed jõudnud sinnamaani, et muudatused tulevad arengut silmas pidades vaid kasuks. "Annan hea meelega teatepulga üle nii andekale ja toredale inimesele nagu Kristina," ütles ta.

Klubi tegevjuhi Karl Palatu sõnutsi on Vapruses naiste jalgpalli arendamine väga oluline. "Oleme võtnud eesmärgiks luua Pärnu tüdrukutele ja naistele võimalikult head tingimused jalgpalli harrastamiseks. Viimase kolme aasta jooksul on Maarja suutnud klubis naiste jalgpalli arendamisel teha ära suured sammud ja üheskoos temaga jõudsime arusaamisele, et järgnevate eesmärkide saavutamiseks vajame naiskonda juurde Kristina kogemusi ja teadmisi," lausus tegevjuht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles