Politsei tabas viis alkoholi tarvitanud juhti

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Politsei tabas viis alkoholi tarvitanud roolikeerajat.
Politsei tabas viis alkoholi tarvitanud roolikeerajat. Foto: Ants Liigus

Politsei tuvastas täna Pärnumaal Tallinna–Pärnu–Ikla, Risti–Virtsu–Kuivastu ja Paide maanteel sõidukijuhtide kainusekontrolli käigus viis inimest, kes alkoholi tarvitanuna olid rooli istunud.

Juhtide kainust kontrolliti Tallinna–Pärnu–Ikla maanteel Nurme ristmikul ja Pärnus Paide maanteel. Kokku pandi viie tunni jooksul puhuma 1184 sõidukijuhti. Pärnu politseijaoskonna välijuht Ivo Haav sõnas, et kõik Paide maanteel kontrollitud sõidukijuhid olid kained. „Tallinna–Pärnu–Ikla maanteel aga tuvastasime kolm alkoholi tarvitanud sõidukijuhti, kellest üks oli veoki roolis,“ lisas ta.

„Pärastlõunal ja õhtupoolikul tegid politseinikud samasuguse kontrolli Lääneranna vallas Risti-Virtsu-Kuivastu maantee 32. kilomeetril ja seejärel valla väiksematel teedel ja külavaheteedelgi,“ ütles Haav.

Kuue tunniga pandi puhuma 284 sõidukijuhti. „Sealgi ei möödunud kontroll kahjuks alkoholi tarbinud sõidukijuhtideta. Tuvastasime kaks piirmäära ületanud roolikeerajat,“ märkis Haav.

Politseinikud pöörasid peale sõidukijuhtide tähelepanu sellelegi, kas jalakäijail oli rõivastele kinnitatud helkur. „Tegime kolmele jalakäijale suulise märkuse helkuri puudumise kohta ja juhtisime tähelepanu, et küsimus on nende enda turvalisuses pimedas liikudes,“ rääkis Haav. „Politsei soov on, et kõik liiklejad jõuaksid turvaliselt oma sihtpunkti.“

„Ei saa üle ega ümber sellest, et alkohol ja sõidukijuhtimine ei tohi käia käsikäes, sest nii seame ohtu kaasliiklejad ja iseenda. Palun hoolige enesest ja teistest ning veenduge, et olete enne rooli istumist kaine,“ rõhutas Haav, kelle väitel saab siin abiks olla igaüks, kes märkab kedagi alkoholi tarvitanuna rooli taha asuvat. „Niisugusest tegevusest tuleks kindlasti politseid teavitada.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles