Pärnu astub Eesti konverentsibüroo liikmeks

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Pärnu logo.
Pärnu logo. Foto: Ants Liigus

Pärnu linnavolikogu otsustas, et siin toimuvate rahvusvaheliste konverentside arvu suurendamiseks tuleks linnal astuda MTÜ Eesti Konverentsibüroo liikmeks.

Eesti konverentsibüroo (EKB) on 2008. aastal ettevõtluse arendamise sihtasutuse turismiarenduskeskuse, omavalitsuste ja konverentsiturismi ettevõtjate asutatud konverentsiturismi katusorganisatsioon. Selle eesmärk on koordineerida Eesti kui konverentsisihtkoha tutvustamist. EKB esindab konverentside korraldamisega otseselt või kaudselt seotud ettevõtteid, riiki ja omavalitsusi.

Selle aasta 1. aprilli seisuga oli EKB-l 33 liiget, nende seas näiteks Tallinna ja Tartu linn, Tallinna ülikool, TalTech, konverentsikeskused, hotellid, korraldusteenuse pakkujad ja Tallinna lennujaam. Pärnu ettevõtjatest on EKB liikmed Strand Spa & Conference Hotel ja Estonia Resort Hotel & Spa.

Pärnu linnavalitsuse meedianõuniku Teet Roosaare teatel on linna eesmärk suurendada siin toimuvate rahvusvaheliste konverentside arvu ja kasvatada rahvusvaheliselt Pärnu kui konverentsikoha tuntust.

Portaali meetings.ee andmetel on Pärnus sel aastal olnud 330 konverentsi või üritust, millest 226 olid ühepäevased, 86 kahepäevased, kümme kolmepäevased, kuus neljapäevased ja kaks viiepäevased. Üritustest võttis osa 15 565 inimest, välisdelegaate oli 1326.

Paaripäevase erialakonverentsi delegaat kulutab Eestis enamasti ligemale 1000 eurot, mis on märksa rohkem kui puhkuseturistid. Praegu moodustab konverentsiturism neljandiku Eesti turismi kogutulust, mis on viimastel aastatel järjepidevalt kasvanud ja ulatub üle 1,8 miljardi euro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles