"Aktuaalne Pärnumaal": kas Eesti inimene oskab tänu vastu võtta?

Merle Rallmann
, veebitoimetaja
Copy
Pärnumaa vabakonna tänupäev “Appi, mind kiidetakse!” oli südamlik ja emotsionaalne.
Pärnumaa vabakonna tänupäev “Appi, mind kiidetakse!” oli südamlik ja emotsionaalne. Foto: Mailiis Ollino

Saates “Aktuaalne Pärnumaal” räägiti tunnustamisest ja selle vajalikkusest. Tre Raadiost oli stuudios Regina Jaakson, Pärnu Postimehest Merle Rallmann ja ettevõtjaid esindas äsjast tunnustusüritust juhtinud Errit Kuldkepp. Raadiosaate peamine arutlusteema oli Pärnumaa tublide vabakonna esindajate väärtustamine.

Sel nädalal tunnustas Pärnumaa arenduskeskus maakonna vabakonna aasta tegijaid inspiratsiooni- ja tänupäeval “Appi, mind kiidetakse!”, kus selgusid kodanikuühiskonna aasta tegijad neljas kategoorias, anti välja kaks eriauhinda ja tunnustati aasta üllatajat.

Pidulikku õhtut juhtinud Errit Kuldkepi sõnutsi oli ürituse eesmärk tõesti südamest tänada neid inimesi nõnda, et iga inimene sai olla tähelepanu keskpunktis, ilma kiirustamata.

Saatejuht viskas õhku küsimuse, kas Eesti inimene oskab tänu vastu võtta. Kuldkepi arvates mitte veel, aga kindlasti peaks rohkem olema nii tänu jagamist kui oskust seda tänuga vastu võtta.

“Üks asi on kohmetus, teine asi on inimlikud tunded ja kartmatus neid välja näidata,” rääkis Kuldkepp.

Stuudios jõuti ühisele arusaamale, et ehkki vabatahtlikud saavad oma emotsionaalse palga läbi tehtu ega tegutse eesmärgiga saada tunnustatud, on neid vaja märgata ja esile tõsta. Seda tasuks rohkemgi teha, et ühiskond teaks: vabatahtlikult on võimalik panustada väga paljudel elualadel.

Kuldkepp märkis, et tunnustada saab igaüks iga päev tänaval, poes, sündmustel ja seda ei tuleks karta.

Arutleti sellegi üle, kui sageli tunnustust jagada võiks ja millised positiivsed küljed sellistel üritustel on.

Merle Rallmann leidis, et kord kvartalis mõnel viisil vabakonna tegudest rääkida poleks liig sage, ja lisas, et nii saab tuua esile häid eeskujusid, aidata luua kontakte ülejäänud tublide inimestega ja näha, millistes valdkondades üldse tegutsetakse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles