Korvpallur Toomas Raadik mängib esimese matši Norra meistriliigas

Lauri Habakuk
, Pärnu Postimehe tegevtoimetaja
Copy
Pärnus korvpalliklubis sportimist alustanud ja siinset meistriliiga tiimigi esindanud Toomas Raadik mängis enne Rootsi suundumist aastaid TTÜ (praegune TalTech) meeskonnas.
Pärnus korvpalliklubis sportimist alustanud ja siinset meistriliiga tiimigi esindanud Toomas Raadik mängis enne Rootsi suundumist aastaid TTÜ (praegune TalTech) meeskonnas. Foto: Madis Sinivee

Suvepealinna Rääma linnaosast pärit korvpallur Toomas Raadik alustas tänavust hooaega Rootsi kõrgliiga Jämtland Basketi meeskonnas, kuid praeguseks on ta jõudnud otsapidi Norra.

Nimelt on Raadik sealses meistriliiga tiimis Bærum Basket. “Siinne treener oli minust väga huvitatud,” lausus Raadik. “Ta tutvustas mulle veidi nende stiili ja visiooni ning see tundus mulle sobiv paik.”

Raadik on Oslo külje all Bærumis läinud nädala kolmapäevast. Homme tuleb tal uue tööandja ridades esimene liigamäng.

Raadik viibis kümnes Rootsi liiga mängus väljakul keskmiselt 17 minutit, viskas selle ajaga keskeltläbi üheksa punkti ja hankis kolm lauapalli. See ei rahuldanud teda.

“Mul oli Rootsis treeneriga jutuajamine,” avaldas 29aastane ääremängija. “Mängustiili poolest olen sealse teise pika R. T. Guinniga suhteliselt sarnane ja seetõttu oli minu mänguaeg piiratud. Nii otsustasingi edasi liikuda.”

Raadiku sõnutsi kutsuti ta Bærumi tiimi korvialust kindlustama ja ründesse lisakäiku andma. “Meeskond mängib mõtestatud korvpalli ja palli liigutatakse palju,” märkis räämakas. “Milline roll mul täpsemalt olema saab, selgub pigem aja jooksul.”

Ülehomme lõpeb nädalane katseaeg, mille jooksul on mõlemal poolel võimalus leping üles öelda. Varuplaan Raadikul praegu puudub. “Olen suhelnud mõne Eesti klubiga, kuid millegi kindlani pole jõudnud,” lausus ta. 201sentimeetrine ääremängija tunnistas, et veel Rootsis oli ta ühenduses Saksamaa madalama liiga klubiga ja kodumaaltki tunti tema vastu huvi, kuid praegune variant tundus talle suurema katsumusena.

Kuna Raadik pole Norras veel üheski ametlikus mängus kaasa löönud, ei osanud ta sealse liiga taset pikalt iseloomustada. Küll on Bærumi treener talle rääkinud, et hooaja eel kontrollmatšides pidasid nad Rootsi meistriliiga klubidega kenasti sammu.

“Siiamaani on klubi jätnud hea mulje,” kiitis Raadik. “Kõik on abivalmid ja aitavad mul siinse eluga kohaneda. Tiimikaaslased on ühtehoidvad ja sõbralikud.”

Milline on praegu Raadiku peamine eesmärk korvpallurina? “Mängu nautida ja anda endast kõik, et meeskond oleks võimalikult edukas,” vastas räämakas.

Mullune hooaeg Eesti-Läti ühisliigas oli Raadikule üks karjääri edukamaid: ta viskas väljakul viibitud pea 29 minuti jooksul keskmiselt ligemale 18 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles