Ärksaid lapsi ootavad loodusmajas põnevad töötoad

Merle Rallmann
, veebitoimetaja
Copy
Pernova loodusmajas toimuvad laupäeval teadushuviringid lastele.
Pernova loodusmajas toimuvad laupäeval teadushuviringid lastele. Foto: Mailiis Ollino

Laupäeval korraldab Eesti teadushuvihariduse liit avatud teadusringide päeva, et juhtida tähelepanu looduse, teaduse ja tehnoloogia (LTT) huviringides õpitava olulisusele ning anda lastele ja nende vanematele võimalus huviringe avastada. Eestis avab uksed ligemale 30 teadusringi, neist kolm Pärnus Pernova loodusmajas.

Eesti teadushuvihariduse liidu esimehe Heilo Altini sõnul on LTT oluline valdkond, kuna see puudutab kõiki eluvaldkondi.

“Teadushuviharidus pole nii populaarne ja lihtsasti mõistetav kui jalgpall või laulmine, kuid just teadusringid annavad lastele vajalikud tulevikuoskused,” sõnas Altin.

Eesti teadusringides tegeldakse eri teemadega: looduse tundmaõppimisest, teaduskatsetest ning programmeerimisest ja robootikast elektroonika ja kosmose uurimiseni.

Pernova loodusmajas toimub kolm huviringi eri eas lastele.

Seitsme- kuni üheksa-aastastele lastele korraldatakse loodusmänge.

Kaheksa- kuni kümneaastased lapsed on oodatud igapäevateaduse ringi, kus uuritakse ainete olekuid ja omadusi, meisterdatakse laavalampi, määratakse kodus leiduvate vedelike happelisust, tehakse gaasi ja muudetakse üks kummalise vedelik magustoiduks.

Üheksa- kuni 12aastasi ootab algajate astronoomia ring, milles osalejad viiakse loodusmaja planetaariumis virtuaalse 360 kraadi tarkvara abil päikesesüsteemist välja lendama. Samuti tehakse tutvust teiste galaktikate, supernoovade ja mustade aukudega.

“Huvialade valik noores eas on väga oluline tuleviku mõjutaja ning avatud teadusringide päev annab võimaluse tuua LTT-valdkonna huviringid ja nende olulisuse paremini nähtavale ja annab avastamisvõimalusi igas vanuses noorele. Samuti on see suurepärane viis perega kvaliteetaega veeta,” rääkis Altin.

Kõik ringid on osalejatele tasuta, vajalik on eelregistreerimine, mida saab teha siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles