Linna ja Kuningas toovad Žiguli makis kõlanud biitlid Pärnu

Laura Vadam
, reporter
Copy
Biitlite tribuutkontserdil säravad laval Robert Linna, Marten Kuningas ja niisamuti andekad muusikud Jaak Sooäär, Henno Kelp ja Kristjan Kallas. 
Biitlite tribuutkontserdil säravad laval Robert Linna, Marten Kuningas ja niisamuti andekad muusikud Jaak Sooäär, Henno Kelp ja Kristjan Kallas. Foto: Jõulujazz

Popmuusika tähtsust läinud sajandi 60ndate kultuuris ei saa alahinnata. Pärast teist ilmasõda otsisid eri rahvusest noored ühist keelt. Just popmuusikast arenes universaalne keel, mis meloodia ja sõnumiga ületas riigipiirid ja maailmavaated. Tollal tähelennu teinud ansambel The Beatles aitas noortel leida oma identiteeti, mis ühtlasi tekitas kuuluvustunnet. Biitlite pildid, videod ja muusika jõudsid ka Nõukogude Liitu. 

Ühel õnnestus soetada vinüül, teiseni jõudis kuskilt lindistatud kassett. Popikooni staatuses ansambel elas inimeste mälestustes edasi. Vanavanemate riiulitel ja kogudes seisnud kauamängivad äratasid nooremas põlvkonnas huvi. Teinekord lausa nii suurt, mis ärgitas pilligi kätte võtma. 

Eesti tippmuusikud, ansamblitest Miljardid ja Elephants From Neptune tuntud Marten Kuningas ja Robert Linna on sündinud 1980ndate esimeses pooles. Sellest olenemata on neil Liverpooli bändist eredaid mälestusi.

Muusikud toovad biitlite loomingu ülehomme Pärnu Endla teatri Küüni lavale, tehes nii kummarduse enda lapsepõlvele sügava jälje jätnud brittidele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles