Autoturul muutusteta ⟩ Novembris riisusid koore teada-tuntud staarid

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Automarkidest oli ostjate seas novembris eelistatuim Volkswageni mudelivalik.
Automarkidest oli ostjate seas novembris eelistatuim Volkswageni mudelivalik. Foto: Fabian Bimmer

Pärnus müüdi novembris 135 uut autot. Sõiduautosid läks kaubaks 120 ja tarbesõidukeid 15. Markidest oli ostjate seas populaarseim Volkswageni mudelivalik.

Volkswagen läks eelmisel kuul Pärnus kaubaks 24. Škodasid vuras salongist välja 19, Toyotasid 18, Opeleid 15, Citroëne ja Forde kaheksa.

Mullu novembris müüsid Pärnu autofirmad samuti 128 uut sõiduriista.

Oktoobris veeres Pärnu autosalongidest välja 131 uut sõidukit. 11 kuuga on siinsed autoettevõtted müünud 1594 uhiuut masinat, mida on 64 võrra rohkem kui aasta tagasi.

 

Kasutatud autosid müüdi Pärnu 11 autosalongi statistika järgi eelmisel kuul 102. Oktoobris läks pruugitud autosid samades müügiesindustes kaubaks 96. 11 kuuga on Pärnu autofirmad müünud 1120 kasutatud sõidukit, mullu samaks ajaks oli neid ostetud viie võrra vähem.

Kogu Eestis püsis uute sõiduautode turg novembris stabiilsena, aga 11 kuu kokkuvõttes on müüdud veidi rohkem kui mullu.

Novembris müüdi riigis 2028 uut sõiduautot, mis jäi eelmise aasta novembri tulemusele alla vaid kolme autoga ehk 0,1 protsendi jagu. Tänavu on 11 kuu kokkuvõttes müüdud 24 703 uut sõiduautot, mida on 1,8 protsenti enam kui möödunud aasta samal perioodil.

Enam-vähem võrdselt osteti keskmisi maastureid ja väiksema keskklassi masinaid: mõlema osa moodustas peaaegu veerandi müüdud autodest. Hübriidautosid läks kaubaks 280, elektriautosid kuus ja CNG-gaasiseadmega sõidukeid 56.

Automarkidest tegid parima tulemuse Toyota ja Škoda, mida müüdi vastavalt 345 ja 343. Kolmandana eelistasid tarbijad Renault’ sõiduautosid (246).

Mudelite edetabeli tipu vallutasid kaks Toyota esindajat: Corolla ja RAV4, mida läks kaubaks vastavalt 114 ja 113. Esikolmikusse jõudis ka Škoda Octavia 88 müüdud autoga.

Jätkuvalt on languses tarbesõidukite turg ja novembris müüdi neid 28,6 protsendi võrra vähem kui mullu. 11 kuu kokkuvõttes on tarbesõidukite turg tänavu kahanenud kümnendiku võrra. Automarkidest moodustasid esikolmiku Citroën, Peugeot ja Toyota.

Veoautode seas oli edukaim Scania.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles