Video ⟩ Politsei hoiatab öösiti uste taga käivate kahtlaste isikute eest (1)

Merle Rallmann
, veebitoimetaja
Copy

Täna on Pärnu politsei saanud mitu teadet öösel Paikuse osavallas toimunud kahtlasest tegevusest, kui välismaa numbrimärgiga autoga sõitnud isikud käisid kohalike uste taga.

Silla küla elanik, kes hommikul kuulis öistest kahtlastest sündmustest kodukandis, vaatas üle oma turvakaamera salvestuse ja avastas, et üleni musta riietatud ja kaetud näoga mees käis kella poole kahe paiku temagi ukse taga õnne katsumas. Õnneks olid kodumaja uksed lukus ja kurja ei sündinud.

“Üks majaomanikest, kes juhtunust politseile teada andis, läks öösel kahtlase heli peale olukorda kontrollima ja märkas maja juures tumedais rõivais isikut, kes siis minema jooksis,” rääkis Pärnu politseijaoskonna juht Üllar Kütt

Majaomanike teatel märkasid nad piirkonnas Läti registrinumbriga sõidukit, mida politseinikud kontrollida otsustasid. Kirjeldusele vastav Chrysler jäi politseipatrullile silma Tallinna–Pärnu–Ikla maantee 141. kilomeetril kella 3.30 ajal. Sõidukit kontrollides selgus, et selles istus kaks Läti kodanikust meest.

Küti sõnutsi ei leitud isikutelt ega sõidukist midagi kahtlast, mistõttu polnud alust mehi kinni pidada ja sõiduk sai teekonda jätkata. Autos viibinute isikud on politseile teada.

“Politsei on viimase öö jooksul saanud kaks teadet, et Paikusel ja Silla külas katsusid kahtlased isikud eramajade uksi ja rõduuksi. Politseile teadaolevalt võivad isikud liikuda Läti registreerimisnumbriga sõidukiga. Praegu politsei andmeil majadesse ei sisenetud,” selgitas Kütt ja tuletas meelde, et majaomanikel tuleb kodunt lahkudes ja õhtul magama minnes veenduda, et aknad-uksed on korralikult suletud. “Ühtlasi tasub olla tähelepanelik ja märgata kahtlasena tunduvat tegevust oma elukohas,” lisas Kütt.

Politsei palub meiliaadressil ain.kohv@politsei.ee teada anda, kui kellegagi on viimase nädala jooksul midagi analoogset juhtunud.

Kui satute peale vargusele, tuleks kohe helistada numbril 112.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles