Galerii ja videod ⟩ Vägev! Volletiim murdis Horvaatia tippklubi põnevas mängus maha

Copy

Pärnu võrkpalliklubi meeskond teenis tugevuselt kolmanda eurosarja CEV Challenge Cupi 1/16-finaali avamängus kodusaalis magusa 3:1 võidu Horvaatia tippklubi Kaštela Mladosti Ribola üle.

Pärnu meeskond jäi avageimi alguses kolmepunktilisse kaotusseisu, ent keeras selle keskpaigaks enda niisama suureks eduks. Otsustavate punktide mängimisel ei andnud pärnakad initsiatiivi käest ja võitsid 25:18.

Teises geimis sai Horvaatia mullune hõdedatiim hoo sisse ja põrutas sellega võiduka 25:17 lõpuni. Kui avageimis oli Pärnu vastuvõtt 64, siis teises 43 protsenti. Rünnakuid realiseeris Pärnu avageimis 57- ja teises 42protsendiselt.

Kolmandas geimis võitsid pärnakad heade servide järel kiire 8:2 edu ja tüürisid geimi ülekaaluka 25:10 võiduni. Vastaste vastuvõtt oli selles geimis kõigest 20 protsenti, pärnakate rünnakuefektiivsus aga esmaklassiline 63 protsenti.

Neljandas geimis jäi Pärnu tiim kiiresti nelja punktiga taha, ent jõudis perioodi keskpaigas viigini. Seejärel pääses Horvaatia meeskond taas paari punktiga ette, kuid pärnakad viigistasid taas. 19:19. Järgmise punkti mängimisel pääsesid pärnakad selles geimis esimest korda juhtima ja kallutasid lõpu enda kasuks 25:23.

Pärnu meeskonna suurim skooritegija oli 22 punkti toonud Kristaps Platacs (+19). Taavet Leppik panustas 18 (+14) ja Andres Gvozdev kümne punktiga (+8).

Kaštela resultatiivseimaks mängijaks sai Ivan Matoković 17 punktiga (+16).

Pärnakate vastuvõtt oli 51 protsenti ja rünnakuprotsendiks kujunes igati korralik 53. Vastaste vastuvõtt oli 44 protsenti ja rünnakuefektiivsus 41 protsenti.

Pärnu meeskond lõi viis ässpallingut, vastased kuus. Blokist teenisid pärnakad 12 punkti, Kaštela tiim üheksa.

Pärnu meeskonna peatreenerit Avo Keelt rõõmustas oma hoolealuste ühtlaselt hea rünnak. „Kõik olid rünnakul üsna võrdsed. Ma ei mäletagi, et meil sel aastal kunagi nii hea rünnakuprotsent oleks olnud,” ütles ta, lisades, et servgi toimis täna hästi.

Treeneri arvates on 3:1 võiduga päris mugav järgmisel kolmapäeval Horvaatiasse kordusmatšile sõita.

„Meil on igal juhul kuldne geim taskus,” märkis Keel. „Kindlasti on neil kodumängus hoopis teine emotsionaalne foon. Kas see töötab nende kasuks või kahjuks, eks seda näe. Mulle juba öeldi teatud alatooniga, et Kaštelas näeme. Kui meil sealgi tugev hüppelt serv toimib, on meil veidi lihtsam.”

Pärnu meeskonna algkooseisus alustanud nurgaründaja Tony Tammiksaar, kelle osalemine polnud paar päeva tagasi väikese käevigastuse tõttu sugugi kindel, tunnistas, et võit maitses magusalt.

Ehkki enda mänguga ei jäänud Tammiksaar päris rahule, lausus ta, et on õnnelik, et esiliigast tulnud mängijana selliseks matšiks treeneri usalduse välja teenis ja mänguaega sai. „Selle üle olen õnnelik. Veidi kahju ainult, et teiste vigastuste arvelt,” tõdes ta.

Sidemängija Martti Keele arvates võttis Pärnu tiim maksimumi, mis võtta oli, ja väljakul valitses positiivne meeleolu: mehed tahtsid.

“Isegi kui alati ei õnnestunud, siis võideldi. Tänane olek oli palju parem kui Rootsi mängus kodus (eelringi matšis Linköpinguga, toim),” ütles Keel.

Mida saaks veel paremini teha? “Tahaksin, et sellist ärakukkumist ei oleks, nagu tekkis teises geimis,” avaldas peatreener. “Meil kipub neid kehvi perioode natuke liiga palju sisse tulema, õnneks nüüd jäi see enam-vähem sinna teise geimi.”

Pärnu ja Kaštela vastasseisu võitja läheb uuel aastal kokku Itaalia klubi Milano Allianz Powervolley ja Albaania tiimi Shijaki Erzeni vahelise duelli võitjaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles