Uues jalgpallisarjas mängitakse ilma väravateta

Pärnu Postimees
Copy
Kõmsi rahvamajas toimunud Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi noorte karikavõistluste avaetapil jooksis väljakule üle 50 noore ja särasilmse jalgpallisõbra.
Kõmsi rahvamajas toimunud Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi noorte karikavõistluste avaetapil jooksis väljakule üle 50 noore ja särasilmse jalgpallisõbra. Foto: Jaanus Getreu

Lääneranna noored jalgpallilapsed panid eile palli mängu uuel vutivõistlusel.

Kõmsi rahvamajas Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi noorte karikavõistluste avaetapil jooksis väljakule üle 50 noore ja särasilmse jalgpallisõbra.

Mängud olid tulised, löödi palju väravaid ja väljaku kõrvalt elasid maruliselt kaasa nii vastasvõistkonnad kui lapsevanemad.

Kõikidele võistkondadele jagus väravalöömise rõõmu ja matšid olid pingelised. Viienda koha mängus võitis Lihula gümnaasiumi II võistkond Kõmsi algkooli I tiimi 3:1.

Kolmanda koha matš ja finaal lõppesid viigiga ja paremusjärjestuse selgitasid penaltid. Pronksimängus said Lihula gümnaasiumi tüdrukud penaltiseerias tulemusega 4:3 jagu Lihula gümnaasiumi Ist. Finaalis läks aga võitja selgitamiseks vaja koguni seitset penaltilööjat. Lõpuks jättis 7:6 võidu koju Kõmsi algkooli II võistkond, saades jagu Metsküla algkooli tiimist.

Lõuna-Läänemaa noorte jalgpalli karikasarjas mängitakse kolm etappi. Järgmine neist tuleb jaanuari teises pooles Virtsus. Kolmas ja ühtlasi finaaletapp toimub Vatla spordihoones veebruaris. Märkimist väärib, et üheski kolmes nimetatud spordisaalis ei ole jalgpalliväravaid ja mängulustiks ja võistluste korraldamiseks sobivad koonusedki.

Kokku võtab sarjast osa kuus 1.–5. klasside laste jalgpallivõistkonda. Iga esindus kogub vastavalt tulemustele etappidelt punkte ja lõplik paremusjärjestus selgub kolme etapi järel.

Igal võistlusel mängivad tiimid eri alagruppides ja eri vastastega, seega saavad kõik kõigiga vutiplatsil mõõtu võtta.

Lõuna-Läänemaa noorte jalgpalli karikasari on jätk 1994. aastal Virtsus klubi loodud Lõuna-Läänemaa noorte jalgpallipäevale. See turniir kestis 23 aastat ja võistlus toimus igal aastal kolm korda: kevadel ja sügisel õues ning talvel sisetingimustes. Osa võtsid kõik Lõuna-Läänemaa piirkonna koolid. Senimaani, kuni väikeses piirkonnas suleti paariaastase vahega kolm kooli. Nii ei olnud mõõduvõtul enam spordiga midagi ühist, sest võistkondi lihtsalt ei piisanud.

Nüüd on jalgpall piirkonna esimeses kooliastmes taas populaarsust võitnud ja seepärast algatas Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi sama formaadiga võistluse siseoludes.

Tulemused

Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi noorte karikavõistluste esimese etapi paremusjärjestus:

1. Kõmsi algkooli II võistkond (Andri Jaanus, Kai Urb, Hendrik Jõgi, Raldi Vendel, Karl Kristian Nõmm, Helena Caroly Kukispuu, Markus Vinter, Kert Urb, Rasmus Rand),

2. Metsküla algkool (Mia Ulm, Tormi Ulm, Kaur Alanurm, Vesse Alanurm, Elmo Linno, Simo Linno, Karl Robin Raud),

3. Lihula gümnaasiumi tüdrukud (Helena Klimpuš, Kirsi Kunz, Meriel Vahula, Lisell Sarapuu, Radele Kanter, Lisandra Neeme),

4. Lihula gümnaasiumi I, 5. Lihula gümnaasiumi II, 6. Kõmsi algkooli I.

Andmed: Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles