Ludvig Tammann: Teatri külglavad hakkasid tõusma nagu liblikatiivad

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
“Endlat ehitasime nii, et kui kevadel päike hakkas kõrgelt paistma, võeti kõik töömehed sügiseni objektilt ära,” meenutab Ludvig Tammann, kes on OÜ Arcus Projekti peainsener ja raudvara.
“Endlat ehitasime nii, et kui kevadel päike hakkas kõrgelt paistma, võeti kõik töömehed sügiseni objektilt ära,” meenutab Ludvig Tammann, kes on OÜ Arcus Projekti peainsener ja raudvara. Foto: Mailiis Ollino

Pärnus Rüütli tänavas avaneb uks trepikotta ja astmed viivad maja kolmandale korrusele, projek­teerimisfirmasse Arcus Projekt, kus töötab suvepealinna legend, kes kutsutakse appi, kui noorematel piltlikult öeldes juhe kokku jookseb.

Mees, kellest ja kellega jutt ­tuleb, on sündinud aastal, mil riigivanem oli Konstantin Päts ja ­Pärnu linna delegatsioon andis ­tulevasele presidendile Pärnu ­aukodaniku diplomi. Samal, 1934. aastal asutati inseneride koda, Tallinnas tegi esimese lennu Eestis konstrueeritud lennuk ja Võnnu lahingu aastapäeva tähistati esimest korda võidupühana.

Pikk ja sirge, sõbraliku naeratuse ja maheda häälega Ludvig Tammann on OÜ Arcus Projekti peainsener, raudvara, kes firmas töötanud selle esimesest päevast peale. Tema põhitöö on konstruktsioonide dimensioneerimine, tugevusarvutused ja sõlmlahenduste väljamõtlemine või -otsi­mine. Vana kooli mehele kohaselt on peainseneri laual puust joonlaud, mall, joonestustarbed, aga moodsa aja arvuti ja digikaameragi on talle käepärased töö­vahendid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles