Pärnakas teenis aasta parima naisjalgpalluri konkursil kolmanda koha

Märt Pilme
, reporter
Copy
Kristina Bannikova.
Kristina Bannikova. Foto: Brit Maria Tael/Eesti jalgpalli liit

Aasta parimaks naisjalgpalluriks nimetati Eesti koondise ja Ungari kõrgliigaklubi Ferencváros kaitsja Inna Zlidnis. Kolmanda koha pälvis tänavu Pärnu jalgpalliklubi (PJK) esindanud Kristina Bannikova.

Sel aastal esindas Bannikova mängijana 13 korral Eesti koondist ja lõi ühe värava. Rahvuskoondise 28aastase ründaja nimel on 67 matši ja neli tabamust. Tänavu pallis ta meistriliigas PJK naiskonnas, kui lõi kümne mänguga viis väravat.

Järgmisel hooajal on Bannikova esiliigasse tõusnud Pärnu Vapruse naiskonna mängiv treener.

Parim valiti ringküsitluses, kus osalesid ajakirjanikud, jalgpallijuhid ja treenerid, kokku 11 hääletajat. Zlidnis teenis 23 silma ja edestas vaid punktiga FC Flora jalgpallurit Katrin Lood. Bannikova, keda kolm hääletajat pidasid parimaks, kogus 14 punkti.

Hääletusel said punkte veel Siret Räämet (Tallinna FC Flora), Pille Raadik (Åland United, Soome), Lisette Tammik (Napoli CF, Itaalia) ja Kethy Õunpuu (Tallinna FC Flora).

Eesti aasta parimaks juunioriks valiti FC Flora ja naiste koondise ründaja Mari Liis Lillemäe, kelle järel jõudsid esikolmikusse Evelyn Šilina (PJK) ja Liisa Merisalu (NuPS, Soome).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles