Videointervjuu ⟩ Jõuluvana Ärni: Laps saatis kirja, kus soovib vanaemale head tervist

Karl Hütt
, reporter
Copy
Pärnu Vanalinna põhikooli esimese klassi õpilane Melany-Marii Palu uuris Korstna talus elava jõuluvana Ärni käest mida lapsed jõuludeks soovivad, kui vana on jõluvana ja veel mitmeid teisi huvitavaid asju. 
Pärnu Vanalinna põhikooli esimese klassi õpilane Melany-Marii Palu uuris Korstna talus elava jõuluvana Ärni käest mida lapsed jõuludeks soovivad, kui vana on jõluvana ja veel mitmeid teisi huvitavaid asju. Foto: Mailiis Ollino

Tõstamaa osavallas Korstna talus elab jõuluvana Ärni koos oma memme Tinnu ja abilistega. Sinna suundusime koos noore reporteri Melany-Marii Paluga, kes on Pärnu Vanalinna põhikooli esimese klassi õpilane.

Õues on kuulda läbisegi loomade ja lindude hääli. “Siin on muskuspart Lembit, hobune, kelle nimi on Naeratus, ja kukk Hubert,” tutvustab punase kuue ja koheva habemega jõulumees.

Korstna tallu astudes võtab vastu piparkoogilõhn ja laual näeb suurt hunnikut kirju. “Seal on kirjas laste soovid, mõnele on isegi pilt juurde joonistatud,” selgitab jõuluvana.

Kes on aga jõulutaadi abilised, mida lapsed pühadeks soovivad ja kui vana on jõuluvana? Need ja paljud teised küsimused saavad jõuluvana Ärni abiga vastused.

Kui vana sa oled?

See on väga hea küsimus (vajub mõttesse, K. H.). Ma olen täpselt nii vana, kui palju mul on habemes karvu. Olen otsast hakanud neid lugema ja jõudnud sellega poole peale, praegu olen 172 juures.

Kas sul põhjapõtru on?

Meil on siin soe, põhjapõdrad tahavad, et lumi oleks ninani ja külmakraade oleks rohkem. Neil hakkas siin lihtsalt palav ja siis nad küsisid, kas võivad tagasi põhja poole minna. Ma lubasingi. Nüüd on mul nende asemel hobused ja traktor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles