Mari-Liis Lembit: Aeg otsustada ja tööle asuda

Mari-Liis Lembit
, Port Arturi tegevjuht
Copy
Kolmanda silla ehitamise kasuks räägib seegi, et nn uus ehk Papiniidu sild saab peatselt 50 aastat vanaks ning seda on räsinud ülemäära kõrged veokid, mis on lootnud silla alt läbi pääseda.
Kolmanda silla ehitamise kasuks räägib seegi, et nn uus ehk Papiniidu sild saab peatselt 50 aastat vanaks ning seda on räsinud ülemäära kõrged veokid, mis on lootnud silla alt läbi pääseda. Foto: Ants Liigus

Möödunud nädalal aval­dati osaühingu Selektor Projekt uuring, mis ­kinnitas fakti, et Pärnu Kesklinna sild on amor­tiseerunud ja vajab rekonstrueerimist. Äsja valminud ekspertiisi valguses vajab mitu küsimust linnavalitsuselt kiireid ja mõistuspäraseid otsuseid. Kui algul loodeti renoveerida sild nii, et üks sõiduridadest jääks avatuks, siis analüüsist selgus, et niimoodi see siiski võimalik pole. Seega on päevakorral kaks varianti: kas võtta kohe ette Kesklinna silla remont, mis tähendaks silla täielikku sulgemist kuni poolteiseks aastaks, või keskenduda kolmanda silla rajamisele ja selle valmimise järel ehitada ümber Kesk­linna sild.

Kui linn valib esimese variandi ja suleb Kesklinna silla, on see Pärnule katastroof. ­Selline käik mõjutaks negatiivselt paljude linlaste elu. Jõge tuleks hakata ületama Papi­niidu silla kaudu, mis on üsna pikk vahemaa ja ajakadu seetõttu suur. Seeläbi satuksid kesklinna ärid väga keerulisse olukorda, kuna kaotaksid suure osa oma klientidest. Lahendusena on välja pakutud ajutise nahksilla idee, aga see pole kindlasti mõistlik, sest näiteks jäämineku ajal ei saaks see sild avatud olla.

Pärnu kui jõelinna ­lahutamatud ühendused on sillad, mis linna arengu planeerimisel on võtmetähtsusega.

Mari-Liis Lembit, Port Arturi tegevjuht

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles