Karm kukkumine jättis Üprausi MM-sarjas neljandaks

Märt Pilme
, reporter
Copy
Jasmiin Üpraus.
Jasmiin Üpraus. Foto: Arek Rejs

Täna lõppes Araabia Ühendemiraatides Sharjahis jetispordi MM-sari. Enne viimast etappi naiste klassis Ski Ladies GP1 neljandat kohta hoidnud pärnakas Jasmiin Üpraus ei suutnud õnnetuse tõttu kohta parandada.

Neljaetapilise sarja viimasel mõõduvõtul selgus juba avasõidus tiitliomanik, kui esimesena finišisse tuhisenud rootslannal Emma-Nellie Ortendahlil oli küllalt punkte koos ja keegi teda üldarvestuses enam püüda ei suutnud. Üpraus lõpetas 12 naise konkurentsis sõidu teisena, mis sobis tema MM-sarja pronksmedali plaanidega.

Teises sõidus tegi parima stardi rootslanna Jonna Borgström. Kohe liidri tuules olnud Üprausi jett lendas aga Börgströmi lainest õhku ja pärnakas pidi läbi elama koleda kukkumise.

Rajakohtunik aitas põrutuse saanud Üprausi jeti juurde tagasi, aga esimese ringi lõpuks oli kogunenud juba 71 sekundit kaotust liidrile. Üpraus kimas sõidu lõpuni ja kogus 12. koha eest üheksa punkti, mis jättis üldarvestuse pronksmedalile vaid teoreetilised võimalused. Vahe kolmandal kohal olnud prantslanna Estelle Poretiga oli 19 punkti. Teises sõidus sai kindlaks, et rootslannadele tagab MM-sarjas kaksikvõidu Borgström.

“Võistlust alustasime tugeva sõidu ja stardivõiduga, kuid kahjuks teises stardis olnud kukkumise tagajärjel peame viimast sõitu alustama viimaselt stardipositsioonilt. Kõik on veel võimalik ja vigastus praegu enam tunda ei anna,” kirjutas Üpraus oma fännilehele enne viimast võistluspäeva.

Viimases sõidus oli Üpraus viies ja prantslanna tema taga kuues, mis tähendas, et eestlane pidi leppima üldarvestuse neljanda kohaga. Etapi kokkuvõttes oli pärnakas seitsmes.

Aasta edetabelis langes tänavu Euroopa meistriks tulnud pärnulanna teiselt kohalt rootslannade järel kolmandaks. 

Eelmisel aastal oli Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumi 19aastane õpilane MM-sarjas pronksil.

Jasmiin Üpraus (paremal) teenis mullu MM-sarjas pronksi.
Jasmiin Üpraus (paremal) teenis mullu MM-sarjas pronksi. Foto: Vittorio Ubertone
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles