Soojamaalinnud jäid Eestisse

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuldnokka peetakse Eestis kevadekuulutajaks, kuid tänavu on osa neist otsustanud siia talvitama jääda.
Kuldnokka peetakse Eestis kevadekuulutajaks, kuid tänavu on osa neist otsustanud siia talvitama jääda. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Ennast oodata laskev talv on muutnud ka lindude käitumist ning linnuvaatleja Mati Martinsoni kinnitusel on üksikud erinevad soojamaalinnud veel kohal.

«Kohal on merirüdid, eile nägin metskurvitsat, kiivitaja oli ükspäev olemas, kuldnokki oli kahekümnene parv, Roomassaares oli kogu aeg paras punt laglesid,» rääkis Mati Martinson Meie Maale.

Kedagi erandlikku siiski kohale pole tulnud, sest ilmad on tormised. Detsembri alguses nähti puna-veetallajat, kes on Eestis haruldane eksikülaline ja satub siia põhiliselt sügiseste tormidega.

Martinsoni sõnul soe talv siin olevatele soojamaalindudele halvasti ei mõju, pigem saavad nad paremini hakkama.

«Erakordne on see, et soojamaalindudel on olnud võimalus kohal olla palju kauem, sest see külm, mis korra läbi käis, oli nii pisike,» lisas Martinson.

Luikede ränne alles algab, ehkki üksikud juba tulevad. Luiged tulevad siis, kui külmaks läheb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles