Intervjuu ja galerii ⟩ 49aastaselt elu parimas vormis naine tõestab, et vanus ongi kõigest number   (4)

Copy

Pärnu ärihoone koridorides ekseldes jõuan lõpuks ukseni, mille taga peegelseinaga saal. Põrandast laeni kõrguvad läikivad metallpostid viitavad, et olen õiges kohas. Kohe algab siin trenn, milles osaleb selle loo peategelane, elupõline kilinginõmmelanna Laivi Pärna, kes postil nii pööraseid poose võtab, et mul hakkab pea ringi käima.

Sünnist saati Kilingi-Nõmmes elanud Laivi Pärna alustas iluvõimlemisega üle 40 aasta eest, kui esimesesse klassi minnes alale sõrme andis. Pärast keskkooli lõppu jäi unarusse võimleminegi. Noorpõlve harrastuse juurde naasis Pärna 18 aastat tagasi, kui kodukoha spordisaalis taas võimlemas käima hakkas. Sportliku naise ellu mahuvad veel näiteks jooksmine ja jooga. Viimased kolm aastat on tuleval aastal 50. sünnipäeva tähistav Pärna regulaarselt tegelnud posti- ja õhuakrobaatikaga Vertical Fitness Dance’i stuudios.

Et samal ajal samas kohas koolipinki nühkisime, möödus meie jutuajamine sina-vormis.

Laivi, see mida treeningul nägin, oli imeline ja näis nii lihtne. Läheme ajas tagasi, kust tuli julgus hakata postiaeroobikaga tegelema?

Mõte midagi uut proovida oli peas mõlkunud ammu. Kolm aastat tagasi septembris jäi ühismeedias silma Vertical Fitness Dance Studio reklaam, mille peale otsustasin proovitrenni minna. Esialgu ei rääkinud ma sellest kellelegi, isegi kodustele mitte. Mõni aasta tagasi suhtuti sellesse spordialasse ju eelarvamusega.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles