Lihula jõuluturniiril võidutses Virtsu meeskond

Copy
Lihula jõuluturniiri võitis Virtsu meeskond.
Lihula jõuluturniiri võitis Virtsu meeskond. Foto: Mairo Kanter

Lihula jõuluturniiril osales tänavu viis harrastuskorvpallurite tiimi, võidukarika sai pea kohale tõsta Virtsu meeskond.

Kuna Lihulas on käsil uue spordihoone ehitus, siis Lääneranna valla keskuses seitsmendat korda turniiri pidada ei saanud ja tänavu mängiti Virtsu kooli võimlas. 2000. aastal valminud spordihoones on kahe aastakümne jooksul toimunud ülivähe korvpalliturniire. Käesolev oli üldse teine täiskasvanute võistlus.

Esimesel jõulupühal läksid esikohakarikat jahtima Lihula I, Lihula II, Lihula veteranid, Vatla ja Virtsu meeskond.

Korraldajad Mairo Kanter ja Tõnis Pelapson kohandasid võistlusel natuke reegleidki, lühendades mänguaega ja veidi väiksemas võimlas oli platsil viie korvpalluri asemel neli. Kõik meeskonnad mängisid omavahel läbi.

Mängude graafik jooksis nii, et turniiri kaks viimast matši otsustasid kulla- ja pronksmedali saatuse: Vatla ja Lihula II madistasid kolmanda ning Lihula veteranid ja Virtsu esikoha nimel.

Kolmanda koha heitluses olid teada-tuntud võitlejahingega Vatla mehed parajas ülekaalus ja võitsid Mairo Kanteri õpilastest koosnevat Lihula II tiimi kindlalt.

Kullaheitluses tegi veteranide tiim sisse väikese edu, kuid võõrustajad ei andnud alla ja pääsesid 11:0 vahespurdi järel omakorda juhtima. Virtsu mehed ei andnud edu käest ja tulid 36:33 esimeseks.

Turniiril toimus ka viskevõistlus. Ühe minuti jooksul tabas kolmepunktijoone tagant kõige enam – 15 korda – Mairo Kanter. Eriauhinna teenis aga kümneaastane Villem-Jesper Jurtšenko, kes minutiga viskas viis kolmest.

Lihula jõuluturniir

1. koht: Virtsu (Priit Jürioja, Jaan Indres, Ermo Pajuväli, Rasmus Ots, Richard Koppel, Robin Matjas Indres).

2. koht: Lihula veteranid (Ivar Jurtšenko, Argo Mõtt, Gert Oosim, Jaanus Getreu, Kristo Linn, Rivo Raudkivi, Mati Meisterson, Andrus Ihermann)

3. koht: Vatla (Priit Tein, Aaro Õismets, Toomas Vestli, Gert Laurimäe, Allex Rummel, Jüri Rummel, Margus Treinberg).

4. koht: Lihula II, 5. koht: Lihula I.

Andmed: Jaanus Getreu

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles