Pärnu linnapea: Pärast Kesklinna silla põhjalikku ümberehitust ei kannata linnal ehitada lähitulevikus uut silda (12)

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Pärnu kesklinna sild.
Pärnu kesklinna sild. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu linnapea Romek Kosenkranius väidab aasta viimase päeva lehenumbris ilmuvas arvamusloos, et pärast Kesklinna silla kapitaalset ümberehitust ei jagu linnal lähitulevikus raha uue silla ehitamiseks ja seetõttu pole praegu otstarbekas Kesklinna silda laiemaks ehitada.

Kosenkranius: “Aasta lõpus tõusis taas teravalt päevakorda Pärnu sildade teema. Kas remondime Kesklinna silla või ehitame ümber laiemaks autosillaks? Või rajame uue silla ja siis ehitame ümber Kesklinna silla?

Uuringute ja koormustestideta on selge, et Kesklinna sild vajab lähiajal kindlasti remonti. Remont aga ei tähenda ilmtingimata silla kapitaalset ümberehitust ja remonti saab teha silda täielikult sulgemata. Remondi asemel silla ehitamine laiemaks autosillaks halvaks liikluse kesklinnas kuni 1,5 aastaks ja maksaks umbes kümme miljonit eurot ehk ligikaudu poole uue silla eeldatavast hinnast. Pärast silla ümberehitust ei kannata linnal rahaliselt ehitada lähitulevikus uut silda.

Seetõttu ei ole mul kahtlusekübetki Kesklinna silla remondi suhtes, kuid ma leian, et remont ei peaks olema silla kapitaalne ümberehitus laiemaks autosillaks. Aga see sõltub juba kolmanda silla hinnast, mis selgub 2020. aasta kevadeks.

Riigi toetus, mis võib ulatuda 50 protsendini uue silla hinnast, sõltub sellest, kas plaanime Kesklinna silda vaid remontida või kapitaalselt ümber ehitada laiemaks autosillaks.”

Pärnu linnapea arvamuslugu ilmub Pärnu Postimehes homme, 31. detsembril.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles