Pärnu võrkpalliklubi jäi tabeli liidrile ja värskele karikavõitjale kindlalt alla

Märt Pilme
, reporter
Copy
Pärnu võrkpalliklubi kaotas Tartu Bigbankile 0:3.
Pärnu võrkpalliklubi kaotas Tartu Bigbankile 0:3. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Täna läksid kohalikus spordihallis vastamisi eelmise hooaja Eesti meister Pärnu võrkpalliklubi ja nädal tagasi Eesti karikavõitjaks kroonitud Tartu Bigbank. Taaralinlased, kes ühtlasi on liidrid, võitsid Credit24 meistriliiga matši 3:0.

Eile võitsid pärnakad terviseprobleemide tõttu eemale jäänud Taavet Leppikuta 3:1 TalTechi. Tänagi tuli läbi ajada põhipommitajata. 

Algus polnud pärnakate vaatevinklist just paljulubav, sest avageimi kaotasid nad aasta treeneriks valitud Andrei Ojametsa tiimile 13:25. Teist geimi alustasid Avo Keele hoolealused taaralinlastega võrdselt, ent vaatuse keskel läks Tartu oma teed ja võidutses 25:19.  

Ehkki arvukas Pärnu publik tegi põrgulärmi, ei saanud kohalik meeskond seekord Tartu vastu. Pidurdamatus hoos oli Albert Hurt, kogudes kahe geimiga 14 silma. Pärnust pärit Märt Tammearu oli panustanud kümne punktiga. Viie sulustamisega hiilgas Alex Saaremaa. Omaette vaatamisväärsus oli 40aastane sidemängija Kert Toobal, kes stoiliselt tõstis palle sinna, kuhu vaja. 

Kolmas geim kujunes matši pingelisimaks, ent Tartu võitis sellegi: 25:23.

Ehkki vastuvõtuprotsent oli mõlemal tiimil 52, tuli vahe sisse rünnakuga, mis Tartul oli 49, Pärnul 36. Meie mehed panid viis blokki, vastased 13. 

Pärnu resultatiivseimad olid üheksa punktiga Tony Tammiksaar (0) ja Kristaps Platacs (+1). Kaheksa silma lisasid Ygor Duarte (+1) ja Andrey Gvozdev (+4). Tartu tulemuslikemaks kerkis 16 punktiga (+13) Märt Tammearu.

Pärnakad on jätkuvalt tabeli viiendad, tartlased liidrid.

Pärnu järgmine mäng tuleb 16. jaanuaril kodusaalis tabeli viimase Limbažiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles