Arenduskeskus kuulutas välja õpilaskonkursi tootmisjääkide taaskasutuseks

Meelis Kalme
Copy
Pole asju, mida ei saaks teha vanadest euroalustest. Näiteks istepink-mänguasjakast.
Pole asju, mida ei saaks teha vanadest euroalustest. Näiteks istepink-mänguasjakast. Foto: Erakogu

Pärnumaa koolide 1.–12. klasside õpilastele mõeldud konkursi eesmärk on ringmajanduse põhimõtteid järgides leida ettevõtete tootmisjääkidele uus tarvitusviis. Sestap saab iga võistlusele registreerunud meeskond enda kasutusse komplekti maakonna ettevõtete ja eraisikute tootmisjääkidest, millest peab looma uusi tooteid.

Konkursile pääseb kuni 50 tiimi. Igast koolist tohib osaleda kuni kolm võistkonda, kuhu võib kuuluda kuni neli liiget. Registreeruda õnnestub 10. veebruarini ja tulemusi hinnatakse kooliastme kaupa.

Noortele pakutakse konkursi jooksul enesetäienduse võimalusi. Nõnda toimub märtsis motivatsioonikoolitus, kus räägitakse taaskasutusest ringmajanduse osana. Samuti tuuakse näiteid, mida saab tootmisjääkidest teha, antakse ülevaade liftikõnemeetodist ning toimub tiimide ja nende ideede tutvustus.

Aprilli alguses korraldatakse osavõtjatele aga praktiline esinemiskoolitus, kus õpetatakse 30sekundilise liftikõne põhimõtteid.

Finaalüritusel aprilli keskel esitlevad meeskonnad žüriile tootmisjääkidest valminud tooteid.

Analoogne konkurss toimus 2016. aastal, kuid siis ei kasutatud tootmisjääke, vaid õpilased ja õpetajad leidsid ise materjali, millest midagi uut luua. Võistlusest võttis toona osa üle 100 õpilase.

Konkursi eestvedajad ja korraldajad on kolme Pärnumaa ettevõtliku kooli õpilased ja õpetajad, käsitöö- ja tööõpetuse aineühenduste juhid, Pärnu linnavalitsus ja SAPA.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles