Pärnu korvpallurid olid lähedal suurüllatusele

Märt Pilme
, reporter
Copy
Pärnu Sadam andis tabeli teisele BK Orgrele kõva lahingu.
Pärnu Sadam andis tabeli teisele BK Orgrele kõva lahingu. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu Sadama korvpallimeeskonnal oli täna lõunanaabrite pool kõva pähkel pureda, sest Eesti-Läti ühisliigas mindi vastamisi teisel tabelireal paikneva BK Ogrega, kes oli võitnud 16 matšist 15.

Enne tänast lahingut 15 tiimi hulgas kaheksandat ehk viimast play-off'i kohta hoidnud Pärnu pusis oktoobris Ogrega kõvasti, kuid kaotas kodusaalis kuue punktiga (75:81). 

Äsja Eesti U18 noormeeste koondise Baltic Sea Cupil, kus võeti mõõtu Läti, Soome ja Rootsi eakaaslastega, turniirivõiduni tüürinud Pärnu peatreener Heiko Rannula saatis algrivistuses platsile tavapärase koosseisu: Siim-Markus Post, Märt Rosenthal, Ivars Zvigurs, Marko Stojadinovic ja Lauris Blaus.

Korvpall on 23 000 elanikuga Ogres ilmselt popp, sest veebist mängu jälgides hakkas silma, et üks külje- ja otsatribüün olid rahvast pilgeni täis ja paljud inimesed seisid. Kui mängitud oli kaheksa minutit, haaras nii mõnigi spordisõber peast, sest Eesti klubi mängija Blaus viskas ilmselt kuu ilusaima korvi, kui pani Karlis Apsitise postrile ehk surus palli üle tema korvi. Ja veel nõnda, et Apsitis tegi kaasmaalase vastu vea. Avavaatus lõppes kodumeeskonna 23:19 eduga.

Teisel veerandajal hakkas vahe kärisema. Kasuks ei tulnud Posti ja Zvigursi suupruukimine: mõlemale vilistas kohtunik tehnilise vea. Ogre sopsas avapoolajal kaheksa kolmest ja juhtis poole mängu järel 46:33. Pärnu eest oli vägevas hoos Blaus, kes oli toonud üle poole pärnakate punktidest: 18. Publik oli kodumeeskonna mänguga rahul ja saatis nad riietusruumi, skandeerides: "Ogre! Ogre! Ogre!"

Teine poolaeg algas pärnakaile Daugava jõe ääres nigelalt: Ogre spurtis 7:0 ja suurendas eduseisu 20 punktini. Arvestades mängu käiku, võis eeldada, et võitja oli selgunud. Aga võta näpust: suvepealinlased ronisid trammi alt välja ja kiirendasid omakorda 20:3 (!). Seejuures kogusid platsil minuteid pärast millenniumivahetust sündinud noormängijad Kaspar Lootus ja Norman Rüütsalu. Ogre juhtis enne viimast veerandaega kolme punktiga (56:53).

Otsustaval perioodil püsis Pärnu mängus ja kui matši lõpuni jäi kolm minutit, tõi Zvigursi veaga korv tabloole 66:69. Minut hiljem noppis sama mees ründelauast palli ja tõstis mänguvahendi korvi (69:72). Paraku vastasid lätlased igale pärnakate korvile samaga ja nõnda lõppes põnev matš Orge 77:71 võiduga.

Kaotusest hoolimata tegid pärnakad südika partii tiimi vastu, kes sel hooajal on tuule alla teinud Eesti esiklubile BC Kalev/Cramole. Pärnu pallurid näitasid vastasest paremat viskeprotsenti (42 vs. 40), aga kaotasid sagedamini palli (18 vs. 12).

Pärnu 71 punktist viskas algkoosseis 69. Blausi kontole jäi 24 punkti, Rosenthal tõi 18, Post 12, Zvigurs 11 ja Stojadinovic neli silma. Kapten Rannar Raap ja Lootus lisasid mõlemad punkti. Ogre resultatiivseim oli 15 silmaga Rinalds Sirsnins.

Pühapäeval võõrustab Pärnu kodusaalis TalTechi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles