Aasta 2011

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

JAANUAR

Aasta esimese päeval vajus lume all kokku Pärnu spordihalli väikese saali katus, purustades saali pea täielikult.

26. jaanuaril vapustas kogu Eestit traagiline õnnetus Pärnus Tervise sanatooriumi ligidal, kus lumme peitunud katmata kanalisatsioonikaevu kukkus noor naine ja hukkus.

21. jaanuaril läks Pärnus Cibuses ahju viimane leivategu. Linnarahvas tuli plakatitega piketile nii leivatehase juurde kui linnavolikogu ette, kuid kohalikku sooja leiba-saia poodidest enam ei saa. Pisukest leevendust pakub mõne aja pärast Tallinna maanteel avatud Pärnamägede pagarikoda.

VEEBRUAR

Pärnus toimus esimene kümme päeva kestnud jääfestival, mille külastatavust mõjutas suuresti käre pakane.

Pärnumaal Sauga vallas avati Tammiste lasteaed, mille hoone tunnistati juba enne laste sissekolimist Eesti parimaks puitehitiseks.

MÄRTS

Niigi üle tähtaja veninud Pärnu ümbersõidu ehitus jäi sootuks seisma, kui maanteeamet saatis Koger & Partneritele ja Läti firmale SIA Binders avalduse ehituslepingute lõpetamise kohta. Uueks ehitajaks valiti sügisel konsortsium, mida juhib Lemminkäinen Eesti AS, ja ümbersõit peaks valmima tuleva aasta sügiseks.

Pärnumaalased valisid ennast riigikogus esindama reformierakondlased Väino Linde ja Rein Langi, keda valitsusse mineku järel asendab Andrei Korobeinik, samuti keskerakondlase Kadri Simsoni, sotsiaaldemokraadi Marianne Mikko ja IRLi liikmed Annely Akkermanni ja Toomas Tõniste.

APRILL

Pärnumaa kutsehariduskeskuses pandi nurgakivi auto- ja metallitöökoja õppehoonele, mis valmis sügiseks. 2900ruutmeetrise hoone esimesel korrusel on õppetöökoda-autolabor ja metallitöökoda, teisel ja kolmandal õppelaborid ning õpilaste ja õpetajate ruumid.

MAI

24. mail seisati Soome kontserni Vapo OY juhtkonna otsusega 72 aastat töötanud Tootsi briketitehas ja tööta jäi selles monofunktsionaalses alevis poolsada inimest.

JUUNI

Pärnu volikogu valis Estonia juhtimisele keskenduda soovinud Cardo Remmeli asemel ennast juhtima Pärnumaa spordiliidu projektijuhi Vahur Mäe.

17. juunil avati suvepealinnas renoveeritud Vallikäär, mille linnarahvas hääletas Pärnu aasta teoks.

JUULI

Pärnu linnavalitsus lõpetas enne tähtaega lepingu EuroPargiga ja parkimist hakkas korraldama linnale kuuluv OÜ Pärnu Haldusteenused.

Tallinnas juunioride Euroopa meistrivõistlustel võitis odaviskes kulla Tõstamaa neiu Liina Laasma.

AUGUST

Toomas Hendrik Ilves valiti taas Eesti presidendiks.

Gerd Kanter võitis Koreas Daegus maailmameistrivõistlustel hõbemedali.

20.–28. augustini tantsis 6200 rahvatantsijat nii päeval kui öösel Eesti maanteedel. Pärnumaa teed muutusid tantsuplatsiks 24. ja 25. augustil.

SEPTEMBER

Soomaalt sõidutati Pärnu rannaniitudele värsket roogu sööma Šoti mägiveised.

Soomaa rahvusparki toodi aga pika laka ja vöötseljaga konikud ehk Poola päritolu poolmetsikud hobused, kes jäävad sinna rohumaid hooldama viieks aastaks.

OKTOOBER

Õiguskantsler Indrek Tederi hinnangul läheb Pärnu ranna naisteplaaž vastuollu soolise diskrimineerimise keelu ja liikumisvabaduse põhimõtetega, mistõttu ta soovitas Pärnu linnavalitsusel lõpetada rannas aastakümneid kestnud sooline eristamine. Linnavalitsus sellega nõus polnud ja silte maha ei võeta.

Endla teater tähistas oma 100. aastapäeva, mille puhul esitleti raamatut ja korraldati linnarahvale juubeliüritus Rüütli platsil.

NOVEMBER

1. novembrist hakkas Pärnus kehtima jäätmeveo kord, mis alandas prügiveo hindu, kuid häirib paljusid eramuomanikke, sest nüüd peavad nad iga kuu prügi ära andma ja selle eest maksma.

Pärnus avati liikluseks üle kolme kilomeetri pikkune teelõik, mis on osa Via Balticast. Tee sai nimeks Liivi tee ja vähendab oluliselt Riia maantee liikluskoormust, sest transiitliikluse võib nüüd täies mahus uuele teele suunata.

DETSEMBER

14. detsembril avati Pärnus Metsa tänaval Eesti kõige uuem eakate avahoolduskeskus, mis nädalas pakub tegevust 600 inimesele. Tegutsevad päevakeskus ja koduhooldusosakond, osutatakse sotsiaalnõustamise, koduhooldus- ja rehabilitatsiooniteenust ning saab osaleda huviringides.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles