Pärnu kavandab eelarvekärpeid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Pärnu linn kavatseb selle aasta esimesel poolel vastu võtta negatiivse lisaeelarve, linnavalitsus tahab selle nädala lõpuks paika panna põhimõtted, millest lähtudes kulutusi tehakse.

Samamoodi paljude Eesti peredega ollakse raha käestandmisel ettevaatlikud. Kuigi eelarve on vastu võetud, pole riigi toetused (õpetajate palk, hariduse investeeringud jpm) veel selged ja enne suuremate kulutuste tegemist tahetakse rahakoti seisust võimalikult täpselt ülevaade saada.



Selleks, et bürokraatlikud reeglid kiiret otsustamist vähem segaksid, anti eile rahandusosakonnale luba teha eelarves klassifikaatori muudatustest tulenevaid täpsustusi. Samuti lubati rahandusosakonnal eelarvet täpsustada eelarvesse sihtotstarbeliselt ülekantud vahendite arvel ja kasutada aastasiseselt projektide sildfinantseerimiseks kontsernikonto vabu vahendeid.



Enamik sellesse aastasse kavandatud investeeringutest siiski löögi alla ei satu, sest need on seotud eurotoetuste või lepinguliste kohustustega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles