Kutsekoolis algavad tehnoloogiapäevad

Merle Rallmann
, veebitoimetaja
Copy
Kutsevõistlusel osalevad kokaõpilased selgitavad Kuldne kulp 2020 tiitli saaja, osalejatel tuleb lähtuvalt toidukorvist planeerida ja valmistada kahekäiguline menüü.
Kutsevõistlusel osalevad kokaõpilased selgitavad Kuldne kulp 2020 tiitli saaja, osalejatel tuleb lähtuvalt toidukorvist planeerida ja valmistada kahekäiguline menüü. Foto: Mailiis Ollino

Homme ja ülehomme toimuvad Pärnumaa kutsehariduskeskuses (PKHK) koostöös Pärnumaa arenduskeskuse ja Pärnu linnavalitsusega tehnoloogiapäevad, mis on mõeldud kohalikele põhikooli- ja gümnaasiumiõpilastele.

Tehnoloogiapäevadel osalevad õpilased PKHKs töötubades ja külastavad vastava valdkonna ettevõtteid. Töötubadesse on end kirja pannud ligemale 200 noort kõikjalt Pärnumaalt.

Ettevõtmisse on kaasatud Pärnu maakonna ettevõtted, mis toetavad nii töötubade korraldamist kui avavad huvilistele oma uksed. Samuti aitavad organiseerida koolisiseseid kutsevõistlusi.

“Koolide ja ettevõtete koostöö tulemusena saavad õpilased hea ülevaate Pärnumaal tegutsevatest firmadest. Ettevõtjate poolt vaadatuna on tegemist investeeringuga tulevikku,” selgitas PKHK turundus- ja kommunikatsioonijuht Eda Amur.

Homme avatud töötubades proovitakse muu hulgas kätt pitsa, martsipanirooside ja muffinite valmistamisel, rätikute voltimises, käte parafiinihoolduses ja patsipunumises, mängitakse “Cashflow’” mängu.

Ülehomme näiteks loevad müügispetsialisti eriala huvilised raha, elektroonikaseadmete tehniku erialaga tutvujad joodavad elektroonikaseadet, infotehnoloogia huvilised tutvuvad operatsioonisüsteemide paigaldusega ja kergete rõivaste rätsepaks püüdlejad kavandavad galaõhtu seeliku.

Kõrvuti ameteid tutvustavate meistritubade ja ettevõtete külastamisega toimuvad ametikoolis erialade kutsevõistlused. Nii võtavad ametioskustes mõõtu keevitajad, raamatupidajad, mootorsõidukitehnikud, kokad, rätsepad, laotöötajad, juuksurid, hooldajad, tislerid, müürsepad, palkmajaehitajad, elektroonikud ja elektrikud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles