Kahest kaks: võrkpallurid näitasid Riia meeskonna vastu võimu

Märt Pilme
, reporter
Copy
Pärnu alistas 3:0 Riia.
Pärnu alistas 3:0 Riia. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu võrkpalliklubi võttis Eesti-Läti liigas nädalavahetusest maksimumi: kui eile alistati kodusaalis Jelgava 3:1, siis täna Riia tehnikaülikooli meeskond 3:0.

Avo Keel saatis Taavet Leppiku puudumisel platsile tavapärase koosseisu: sidemängija Martti Keel, nurgaründajad Ygor Duarte ja Tony Tammiksaar, diagonaalründaja Kristaps Platacs, tempomehed Andrey Gvozdev ja Eder Levi Kock ning libero Silver Maar.

Avageimis läksid pärnakad kiirelt 14:5 juhtima. Suvepealinlaste mäng sujus õlitatult ja pallinguässadega särasid nii Tammiksaar, Keel, Gvozdev kui Eder. Rünnakul jagus tõsteid kõigile ja neid lahendati 55 protsendiga. Vastastel oli sama number 33. Ehkki teise tiimi treener võttis esimese kümne minuti jooksul kaks korda aja maha, polnud suvepealinlasi võimalik pidurdada. Avageimi võitsid pärnakad viie ässa toel koguni 25:10.

Teine geim jätkus sealt, kus esimene pooleli jäi, ja Pärnu haaras 10:5 edu. Matš oli nõnda ühepoolne, et kui tavaliselt seisab peatreener Keel püsti ja juhendab hoolealuseid platsi kõrvalt, istus teenekas treener nüüd pingil ja jälgis mängu stoilise rahuga. Ehkki lätlased kogusid poole rohkem punkte kui avageimis, võitsid pärnakad kindlalt 25:20.

Nagu eilegi (mil kolmas geim kaotati), saatis peatreener 2:0 eduseisus platsile noored. Keele, Platacsi, Gvozdevi ja Maari asemel hakkasid puuteid koguma Richard Voogel, Mattias Rahuoja, Kaur Erik Kais ja Allar Keskülla. Kolm neist 18-, üks 17aastane. Noored ei löönud verest välja ning Ederi ja Duarte abiga võideti geim 25:22.

Pärnu resultatiivseimaks osutus kõik kolm geimi kaasa teinud 18aastane Tammiksaar, kes kogus 14 silma (+11). Duarte lisas 13 punkti (+9). Viimases geimis mänginutest kogus Kais kuus, Voogel ja Rahuoja kaks silma. Pärnu oli selgelt parem nii rünnaku- kui vastuvõtuprotsendi poolest. Blokipunktid meile 10:1, ässpallingud 8:3.

Kolm vooru enne põhiturniiri lõppu on Pärnu 33 punktiga kindlalt viies ja Riia kuues. Praeguse seisuga mindaks play-off'i veerandfinaalis kokku koht kõrgemal asuva Jekabpilsi tiimiga. Järgmine matš tuleb suvepealinlastel võõrsil, kui neljapäeval madistatakse teisel kohal paikneva Tartu Bigbankiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles