Paikuse korvpalliliigas algasid play-off’id  

Märt Pilme
, reporter
Copy
Veerandfinaali avalahingus võitis AK Spartak (roosades särkides) kindlalt SMK Paulust, kelle pallurid osalevad peale Paikuse liiga Eesti meistrivõistlustel üle 50aastaste vanuseklassis.
Veerandfinaali avalahingus võitis AK Spartak (roosades särkides) kindlalt SMK Paulust, kelle pallurid osalevad peale Paikuse liiga Eesti meistrivõistlustel üle 50aastaste vanuseklassis. Foto: Svetlana Tšižova

Paikuse korvpalliliigas on põhiturniir läbi ja sel nädalavahetusel tehti algust väljalangemismängudega.

Kaheksa tiimi hulgas oli põhiturniiri parim liiga uustulnuk Orissaare Träx: saarlased võitsid kõik seitse matši.  

Kahe kaotusega sai play-off’iks teise asetuse Paikuse Panathinaikos, kelle rivistusse kuulub liiga suurim korvikütt Andres Andrei, kes seitsme mänguga visanud keskmiselt 38,6 silma matši kohta. Kolmandaks tuli mullune tšempion AK Spartak, kelle resultatiivseimad mängijad põhiturniiril olid Max Pärna (17,7) ja Rando Jürgens (17,2). Neljandaks jäi BC Lokomotiiv, kelle mängu juhib Styv Solovjov (17,4).

Viies oli SK Tünamo, kuues SMK Paulus, seitsmes BC Pärnu ja kaheksas Mariine Auto.

Nõnda lähevad veerandfinaalis vastamisi Orissaare ja Mariine Auto, Lokomotiiv ja Tünamo, Spartak ja Paulus ning Pärnu ja Panathinaikos.

Eile peeti esimesed lahingud veerandfinaalis, kus edasipääseja selgub kahe mängu tulemusena. Ehkki spartaklased, kes on selgelt nooremad, kui Eesti meistrivõistlustel üle 50aastaste vanuseklassis mängivad pauluslased, võitsid poolaja vaid üheksa punktiga, panid mullused meistrid paremuse maksma teisel poolajal. Lõpptulemus 90:53 tähendab, et suure tõenäosusega on esimene poolfinalist Spartak. Teises veerandfinaalis alistas teise paigutusega Paikuse tiim 96:77 BC Pärnu.

Veerandfinaalid jätkuvad Paikuse liigas 16. veebruaril.

Teises Pärnumaa korvpalliliigas ehk Audrus jääb põhiturniiri lõpuni kaks vooru. Esikohal on Siris, kes Janter ja Janar Aniste ning Elgar Tamsalu juhtimisel on võitnud kaheksast mängust seitse. Järgnevad Paikuse Lokomotiiv, Kõwa, AK Spartak, BC Pärnu ja BC Tauriin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles