Sadama korvpallitiimi uustulnuk ajas fännid pöördesse

Märt Pilme
, reporter
Copy
Pärnu korvpallipublik saatis lätlase platsilt aplodeerides.
Pärnu korvpallipublik saatis lätlase platsilt aplodeerides. Foto: Mailiis Ollino

Äsja Pärnu Sadama korvpallimeeskonnaga liitunud Läti ääremängija Linards Jaunzems viskas avamängus üleplatsimehena 21 punkti ja aitas Eesti-Läti ühisliigas alistada selle hooaja komeedi Rakvere Tarva 94:75.

Peatreener Heiko Rannula jättis 202sentimeetrise lätlase esiti pingile. Algrivistuses jooksid platsile Siim-Markus Post, Jeremiah Paige, Märt Rosenthal, Marko Stojadinovic ja Lauris Blaus.

Vahetusest sekkus esimesena Norman Rüütsalu. Varem episooditi platsile pääsenud noormängija kogus eelmises matšis, kui Pärnu võitis Tallinna Kalevi / TLÜ, tiimi parimana 21 punkti. Viiv hiljem, kui esimest veerandit jäi mängida viis minutit, sekkus Jauzems ja näitas end kohe heast küljest, kui noppis ründelauast palli ja tõstis mänguvahendi korvi.

Kui number kaheksaga särgis lätlane end mõne minuti pärast uuesti korvi all vabaks mängis ja sisse viskas, arutlesid minu kõrval kaks poolehoidjat, et “küll on ikka hea mees”. Kui vastne täiendus tabas samal veerandajal kolmanda ja neljandagi viske, läks publik hulluks: mõni hoidis peas kinni ja teine üritas uustulnuka nime karjuda. Tiimi juht Johan Kärp tõstis rahulolevalt rusika taeva poole. Veerandi lõpus näppas Jaunzems vastaselt palli, põrgatas üle platsi ja andis resultatiivse söödu. Pärnu võitis arvuka kodupubliku ees avaveerandi 22:21. Uue tulija arvele jäi kaheksa silma (visked 4/4).

Teisel veerandajal noppis Jaunzems isuga lauapalle ja jagas tulemuslikke sööte. Pärnu purjetas vahepeal kümnega ette ja võitis poolaja 46:39. Lätlase kontole kogunes 14 minutiga kaheksa silma, seitse lauapalli ja kolm söötu. 

Puhkepausil kuulis kohvikujärjekorras vaid uue mängija nime. Fännid olid 24aastase tööga ilmselgelt rahul. 

Teise poolaja alguses oli Ventspilsist liitunud Jaunzems kohe platsil ja tegi esimesel rünnakul skoorigi. Kui Rakvere hakkas Pärnu vastu üle välja kaitses pressima, näitas lätlane head pallikäsitsust, aitas mänguvahendit üle platsi tuua ega kaotanud palli. Enne otsustavat veerandit juhtis Sadam 65:55.

Viimast veerandaega alustas Pärnu 6:0 spurdiga, vahe paisus 16 punktini ja Rakvere fänniarmee pasunad-trummid jäid vaiksemaks. Kodumeeskond hoidis edu lõpuni ja kirjutas tabelisse 12 kaotuse kõrvale kümnenda võidu, mis annab kaheksanda koha. Rakvere on seitsmes.

Kui kolm minutit enne mängu lõppu pidi Jaunzems viie veaga platsilt lahkuma, publik aplodeeris. Mõni tõusis püstigi. 

Linards Jaunzems. Pildil veel Ventspilsi särgis.
Linards Jaunzems. Pildil veel Ventspilsi särgis. Foto: Basket.ee

Matši lõpuks oli Jaunzems pea 29 minutiga visanud 21 punkti (visked 10/13), kaheksa lauapalli, neli resultatiivset söötu ja kaks vaheltlõiget. Blaus, Rosenthal ja Post lisasid 13 silma. Rakvere tulemuslikem oli neli kaugviset tabanud Kristo Saage, kes kogus 17 punkti.

Pärnu mängib järgmisena laupäeval, kui võõrustab kodus Riia VEFi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles