Galerii Pärnu noored kergejõustiklased tõid Eesti meistrivõistlustelt kolm kulda, hõbeda ja pronksi

Märt Pilme
, reporter
Copy

Tallinnas Lasnamäe kergejõustikuhallis U14 ja U16 vanuseklassi Eesti meistrivõistlustel astus võistlustulle 577 noort sportlast 40 klubist. Nende seas suvepealinna kolme klubi – Pärnu spordikooli ja SK Altiuse, Niidupargi ja Kalevi kergejõustikuklubi – atleedidki.

Altiuse saagiks jäi kaks kulda. Esimese neist teenis Rauno Kirschbaumi hoolealune Mari Silvia Lauri, kellele ei leidunud vastast tüdrukute U16 eaklassi 60 meetri tõkkejooksus. Äsja mitmevõistluse meistrivõistlustelt hõbeda toonud Lauri sprintis eeljooksus teise koha vääriliselt (9,32), ent pani finaalis teise käigu sisse ja võidutses 9,09ga.

Kirkaima medali sai kaela ka Romet Mihkelsi õpilane Greete-Liis Krapp, kes tõukas U16 vanuseklassis kolmekilost raudmuna 12.48 ja edestas teist kohta üle poole meetriga. Kulla toonuks tema neli ülejäänud katsetki (11.97, 12.22, 12.46 ja 11.98).

Kalevi klubi naasis Eva Kuninga juhendamisel pealinnast kulla ja hõbedaga. Meistritiitli pälvis Merili Tiik, kes lidus esimesena finišisse tüdrukute U16 arvestuses 800 meetri jooksus. Võiduajaks mõõdeti 2.26,07, mis oli teisest kohast üle kahe sekundi parem.

Poodiumi teisele astmele tõusis Naomi Toomenurm, kes nooremate neidude hulgas 600 meetri jooksus saavutas 1.44,46ga hõbemedali. Oma jooksus edestas kalevlane teisi pika puu ehk üheksa sekundiga, ent viimases vahetuses leidus üks piiga, kes jättis Toomenurme pea nelja sekundi kaugusele selja taha.

Niidupargi klubi arvele jäi pronks, kui Mihkel Lembitu õpilane Kaspar Kõplas sai poiste U16 eaklassis kuulitõukes kolmanda koha. Pronksitulemus oli 13.27. Hõbemedalist jäi lahutama 28 sentimeetrit, kullast kaks meetrit ja 24 sentimeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles