Konesko toob esimesed tuulegeneraatorid turule

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konesko tuulegeneraatorite projektijuhid Indrek Gregor (vasakul) ja Alvar Hirtentreu on rahul, et esimesed omatooted on turule toomiseks valmis. Peagi saab püsti ka esimene vertikaaltuugen, mille neljameetrised labad oma aega ootavad.
Konesko tuulegeneraatorite projektijuhid Indrek Gregor (vasakul) ja Alvar Hirtentreu on rahul, et esimesed omatooted on turule toomiseks valmis. Peagi saab püsti ka esimene vertikaaltuugen, mille neljameetrised labad oma aega ootavad. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Kuuekuuline katseaeg Saaremaa ranniku tuultes tõi Konesko tuugeni esialgsed puudused välja. Nüüd on need parandatud, katseaeg läbi ja ettevalmistused tootmiseks lõpusirgel.

Seni peamiselt rahvusvahelisele kontsernile Konecranes International elektrimootoreid ja metalltarindeid tootnud Konesko on valmis saanud kaks esimest omatoodet: kodutarbetuulikud TUGE® 10 ja TUGE® 20.


Esimesed lepingud tuulegeneraatorite paigaldamiseks on samuti sõlmitud: üks tuugenitest läheb Paldiskisse ja teine Tallinna tehnikaülikooli territooriumile, vundamendid on juba valatud ja ostjad ootel.

Et Koerus Konesko tehase hoovis kukkus katsetamine peaaegu olematu tuule tõttu läbi, paigaldas ettevõte oma paarikümne meetri kõrguse ja 20 kW võimsusega katsetuugeni möödunud suvel Saaremaale Nasva jahisadama kaile, et selle töökindlust ekstreemoludes proovida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles