Vägev: Sadama korvpallimeeskond alistas 500 fänni ees Läti tippklubi ja kinkis vastasele teise kaotuse

Märt Pilme
, reporter
Copy
Pärnu korvpallipublik oli mängu järel joovastuses.
Pärnu korvpallipublik oli mängu järel joovastuses. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu Sadama korvpallimeeskond alistas Eesti-Läti ühisliigas kodusaalis Riia VEFi 79:76.

Pärnu võitis 500 pealtvaataja ees poolaja 41:38 ja juhtis enne otsustavat veerandit 62:57. Ehkki viis minutit enne matši lõppu viis Lauris Blaus pärnakad juba üheksaga ette, läks lõpp nugade peale: lätlased tegid kolm minutit enne mängu lõppu 30 sekundiga 7:0 spurdi ja vahe oli minimaalne (74:75).

12 sekundit enne põneva matši lõppu tehti Marko Stojadinovicile ühepunktises eduseisus viga. Serblane tabas mõlemad vabavisked ja viis Pärnu kolmega ette. Riia meeskonnale jäi üks rünnak, ent kahel katsel ei suudetud kolmest tabada. 

Lõpuvile kõlades pandi Queeni pala “We are the champions” peale ja rohkearvuline publik tänas tiimi hea mängu eest seistes.

Pärnu resultatiivseimaks kerkis Siim-Markus Post, kes tabas kuuest kolmesest viis ja kogus 17 silma. Peale selle jagas mängujuht kuus resultatiivset söötu ja võttis kolm lauapalli. Märt Rosenthali kontole jäi 16 punkti ja kümme lauapalli. Blaus lisas 16 silma ja üheksa lauapalli. Pärnu särgis teise mängu kaasa teinud Linards Jauzemsi arvele jäi 13 punkti ja üheksa lauapalli.

Riia tiimi parim oli 19 punktiga Xavier Raynard Thames.

Pärnu meeskonnal on nüüd 11 võitu ja 12 kaotust, mis annab jätkuvalt kaheksanda koha. Niisama palju võite on kuuendal ja seitsmendalgi ehk Jurmalal ja Rakverel, ent neil on kolm mängu varuks. Teisel tabelireal paiknevale Riia meeskonnale oli see ühisliigas teine kaotus 19 võidu kõrval. 

Pärnu madistab järgmisena kolmapäeval võõral väljakul Ventspilsiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles