Hea töö: Vändra vägilane Helary Mägisalu heitleb EMil homme pronksi eest

Märt Pilme
, reporter
Copy
Helary Mägisalu.
Helary Mägisalu. Foto: Tairo Lutter

Itaalia pealinnas Roomas Euroopa meistrivõistlustel on Helary Mägisalu jõudnud Kreeka-Rooma maadluses kuni 60kiloste seas pronksimatšini. Viimane võitlus ootab ees homme. Täna jäi 22aastase pärnumaalase saagiks kaks võitu ja kaotus.

Esimesed kaks ringi kujunesid tasavägiseks: kvalifikatsioonis alistas Mägisalu rumeenlase Teodor Horatau 3:2. Veerandfinaalis madistas 22aastane matimees poolakas Przemyslaw Piatekiga ja võitis 5:4.

Poolfinaalis läks Mägisalu vastamisi armeenlase Gevorg Gharibyaniga. Kuueminutilise matši esimene minut kulges luuravalt ja kumbki maadleja ei teinud ühtki heidet. Ent siis läks madinaks: esmalt astus Mägisalu piiridest välja ja vastane teenis punkti. Kohe pärast seda sai armeenlane aktiivsuse eest teisegi ja Mägisalu pandi parterisse. Seal tegi armeenlane kaks heidet ja vormistas 8:0 võidu. Lahing kestis minut ja 50 sekundit.

“Kuna Helary põdes alles jaanuari lõpus viiruse läbi ja esimesed kaks matši kestsid kuus minutit, oli näha, et seda jaksu, mis esimestes matšides oli, enam polnud,” hindas Mario Mägisalu venna poolfinaali sooritust.

“Püsti oli kõik korras, ilusti kontrollis,” kinnitas Mario Mägisalu. “Aga parter mängib maadluses väga suurt rolli: kui me aserite, armeenlaste ja venelaste ehk selle piirkonna maadlejate vastu püsti ei võta punkte ära, jääme maas kahjuks kaotajaks.”

Vägilase venna sõnutsi on viimati nimetatud piirkonna maadlejad väga kõvad just parteris. “Neile on loomu poolest rohkem rammu antud ja nende treenerite teadlikkus ja tase on kõvasti kõrgemad. Aga meiegi teeme selle nimel kõvasti tööd,” kinnitas Vändra Suure Karu Poegade treener.

2018. aastal Venemaal Kaspiiskis Euroopa meistrivõistlustel teenis Helary Mägisalu kuni 55kiloste seas hõbemedali.

Helary (keskel) ja Mario Mägisalu (vasakul).
Helary (keskel) ja Mario Mägisalu (vasakul). Foto: Maria Kilk
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles