Helary Mägisalu pidi EMi pronksimatšis kaalult raskema maadleja paremust tunnistama

Märt Pilme
, reporter
Copy
Helary Mägisalu
Helary Mägisalu Foto: Tairo Lutter

Itaalia pealinnas Roomas Euroopa meistrivõistlustel saavutas Vändra vägilane Helary Mägisalu Kreeka-Rooma maadluses kuni 60kiloste seas viienda koha.

Teel pronksimatšini alistas Mägisalu esmalt kvalifikatsioonis rumeenlase Teodor Horatau 3:2 ja seejärel veerandfinaalis poolaka Przemyslaw Piateki 5:4. Poolfinaalis läks Mägisalu vastamisi armeenlase Gevorg Gharibyaniga ja kaotas 0:8.

Medalilahingus tuli Mägisalule vastaseks Aserbaidžaani esindaja Murad Bazarov. Kui lahing oli 50 sekundit kestnud, läks aser 1:0 ette, kui puksis eestlase ringist välja. Sama tegevus kordus 15 sekundit hiljemgi (2:0). Kui oli kaks minutit maadeldud, kordus taas sama (3:0).

Siis sekkus korduvalt kohtunikki, kes manitses Mägisalu ringis püsima, kuna eestlane taganes liialt ega seisnud vastu. Lõpuks teenis vändralane selle eest kahepunktilise karistuse (0:5).

Matši teises pooles tõmbas aser Mägisalu püstiasendist kõhuli maha (0:7). Pronksilahingu lõpetas Mägisalu rünnak, ent vastane võttis ta vahele ja kattis heite ära ning teenis selle eest veel kaks silma.

“Kerget kaaluvahet oli näha. Kui Helary tavakaal on 61,5–62 kilo, siis aser kaalus kindlasti vähemalt 65 kilo,” kinnitas matši jälginud vägilase vend Mario Mägisalu, kelle sõnutsi pidid sportlased täna hommikul kaalumisel 62 kilo olema, ent päeva peale tuleb kaalu juurde. “Oli näha, et aser lükkas oma jõulisusega Helary lihtsalt ära. Helaryl polnud täna seda jaksu, et vastu seista.”

Vändra Suure Karu Poegade treeneri sõnutsi olid üks-kaks kohtuniku otsust kaheldavad, ent aser oli sellegipoolest kindlalt parem. “Helary ütles eile ise ka, et vorm pole päris see, mis olla võiks, ehk kahte päeva ta veel ei kesta. Loodame, et kui kuu pärast tuleb esimene katsevõistlus, siis on seis juba parem,” rääkis juhendaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles