Fotod ja video ⟩ Kergu külas hukkus majapõlengus kaks inimest (3)

Pärnu Postimees
Copy

Päästjad leidsid Põhja-Pärnumaa vallas Kergu külas põlenud elamust kaks surnukeha. Esmastel andmetel sai tulekahju alguse hooletust suitsetamisest. 

Laupäeva keskpäeval teatati häirekeskusele ühekorruselise talumaja põlengust Kergu külas. Leegid ei ulatunud elamust välja, kuid aknast ja räästa alt tuli tumedat suitsu. 

Kustutustööde käigus leidsid päästjad põlenud magamistoast kaks hukkunut, 63aastase naise ja 68aastase mehe. Ühel elanikest oli liikumisraskusi. 

Elamus oli suitsuandur, kuid esmasel hinnangul puudusid selles patareid ja seetõttu ei olnud kuulda häiret, mis võinuks nende inimeste elu päästa. 

Päästeameti menetlejate algsel hinnangul põhjustas tulekahju hooletu suitsetamine. 

Põlengus hävis üks tubadest ja tuli levis pööningulegi. 

Kustutustöödele tõttasid appi Järvakandi ja Lokuta vabatahtlikud päästjad ning Rapla, Türi ja Vändra komando. Päästetööd lõpetati kell 14.18.

Politsei alustas tulekahju asjaolude selgitamiseks kriminaalmenetlus karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb surma põhjustamist ettevaatamatusest.

Eelmisel aastal jättis Eesti tules elu 43 inimest, kellest 19 olid üle 60aastased. Üheksa hukkunut olid puudega. 

Alkoholijoobes oli ligemale pool hukkunutest, kellest omakorda pool sai surma hooletu suitsetamise tõttu puhkenud põlengus. 

Päästeamet juhib tähelepanu, et toimetulekuraskuste ja terviseprobleemidega inimestel on keerulisem ohte tajuda ja oma kodu ohutust tagada. Seetõttu soovitab päästeamet pöörata tähelepanu eakate lähedaste ja naabrite kodude tuleohutusele, aidata neil kontrollida tulekahjust varakult hoiatava suitsuanduri töökorras olekut ja vahetada õigel ajal selle patareid.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles