Hea töö: Jasmiin Üpraus alustas jetispordi MM-sarja hõbemedaliga

Märt Pilme
, reporter
Copy
Jasmiin Üpraus.
Jasmiin Üpraus. Foto: Simon Palfrader

Jetispordi hooaeg sai avalöögi Kuveidis, kus sõideti MM-sarja esimene etapp. Pärnust pärit Jasmiin Üpraus alustas hooaega hästi, naastes avaetapilt teise koha punktidega.

Esimest korda Kuveidis korraldatava etapi tingimused üllatasid paljusid sportlasi. Esimestel päevadel jäi temperatuur alla kümne kraadi ja öösiti langes isegi alla nelja. Veetemperatuur õnneks nii madal polnud, seega sõita sai. Avaetapist võttis osa üle 60 sportlase 22 riigist.

Ski Ladies GP1 klassis näitas Üpraus avapäeval vabatreeningul teist aega ja oli ajasõidus neljas. “Jetiga on veel vaja tööd teha, et saaks korralikult seaded paika. Loodetavasti saame homseks juba palju tehtud ja kindlamalt sõitma,” võttis pärnakas esimese võistluspäeva kokku.

Jasmiin Üpraus.
Jasmiin Üpraus. Foto: Simon Palfrader

Esimeses võistlussõidus, kus Üpraus startis neljandalt kohalt, pääses pärnakas kohe teiseks. Esimestel ringidel survestas ta sõidu liidrit kõvasti, aga kolmandal ringil kukkus ja nii tuli esikohaga vahe sisse. Mõni ring enne lõppu kukkus ta taas ja langes kokkuvõttes kolmndaks.

Teises sõidus 19aastasel eestlasel ei õnnestunud start väga hästi ja stardisirge keskel ta kukkus, mille tõttu alustas esimest ringi rivi lõpust.

Ent siis hakkas juhtuma: mitu konkurenti võeti reeglite rikkumise eest sõidust maha ja pärnakas tõusis seitsmendaks. Viimase ringi finišisirgel käis nõnda kõva möll, et esikohale pretendeerinud sõitjad põrkasid kokku, mõlemad tüdrukud kukkusid ja nende jetid lendasid üle joone ilma sõitjateta. Seega ei läinud nende sõit kirja ja pärnakas tõusis viiendaks.

Jasmiin Üpraus.
Jasmiin Üpraus. Foto: Simon Palfrader

Kahe sõidu kokkuvõttes oli Üpraus kolmas, ent vahe pranslannade Jessica Chavanne’i ja Estelle Poret’ga oli nõnda väike, et eestlasel avanes viimasel päeval võimalus võtta esimese etapi üldvõit.

Õhtusel naiste paralleelslaalomi etapil sai Üpraus neljanda koha. Esimene oli mullune maailmameister Emma-Nellie Ortendahl, teine Poret ja kolmas Sofie Borgström.

Viimases sõidus oli Üpraus kolmas, mis andis üldarvestuses 56 silmaga teise koha. Chavanne kogus võitjana 66 ja Poret kolmandana 55 punkti.

MMil sõidetakse tänavu seitse etappi.

Esimese etapi tulemused.
Esimese etapi tulemused. Foto: Kuvatõmmis
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles