Autode kokkupõrkes vigastada saanud juht suri haiglas

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Eile sai Häädemeeste vallas sõidu- ja kaubaauto kokkupõrkes viga sõiduauto rooli keeranud vanem mees.
Eile sai Häädemeeste vallas sõidu- ja kaubaauto kokkupõrkes viga sõiduauto rooli keeranud vanem mees. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eile sai Häädemeeste vallas sõidu- ja kaubaauto kokkupõrkes viga sõiduauto rooli keeranud vanem mees, kes suri haiglas.

Politseile teatati eile liiklusõnnetusest Uulu külas, Tallinna–Pärnu–Ikla maantee 145. kilomeetril, kus põrkasid kokku Citröeni sõiduauto ja Mercedes-Benzi kaubik. Õnnetus juhtus kella 10.35 paiku.

“Esialgseil andmeil juhtus õnnetus, kui Pärnust Ikla poole liikunud Citröeni roolis olnud 81aastane mees asus sooritama vasakpööret, kuid ei märganud Ikla poolt Pärnu poole liikunud Mercedes-Benzi kaubikut ja põrkas sellega kokku,” rääkis Lääne prefektuuri operatiivjuht Olev Naarits.

“81aastane mees sai õnnetuses viga ja viidi haiglasse, kus ta täna kahjuks suri,” sõnas Naarits. “Veoki roolis olnud 64aastane mees ja selles viibinud 47aastane kaassõitja ei saanud õnnetuses viga.”

Mõlemad sõiduki juhid olid kained ja veoki rooli keeranud mehel oli vastava kategooria mootorsõiduki juhtimisõigus. “Citröeni roolis olnud mehe sõiduki juhtimisõigus oli tervisetõendi kehtivuse lõppemise tõttu peatatud,” lausus Naarits, kes lisas, et õnnetuse asjaolud täpsustatakse juhtunu suhtes alustatud menetluse käigus.

“Enne manöövri sooritamist peab sõidukijuht veenduma, et tee on selleks vaba. Päevad on üha valgemad ja päike paistab aina eredamalt. Päike võib juhti pimestada ja vastassuunast lähenevaid sõidukeid on nii raskem märgata,” tuletas Naarits meelde. “Seetõttu tuleb sõidukijuhtidel liikluses eriti tähelepanelik olla.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles