Päästjad tõid põlevast majast välja kuus inimest 

Karl Hütt
, reporter
Copy

Kui päästjad Pärnu Lille tänava ühekorruselise mitme korteriga puitelamu juurde jõudsid, ulatusid leegid juba ühe toa aknast välja.

Päästeameti ennetusosakonna nõuniku ja valvepressiesindaja Piret Seire jutu järgi viibis hoones kümme inimest, kellest kuus tõid päästjad akende kaudu välja. Ühe kannatanu viis kiirabi haiglasse.

Lääne päästekeskuse kommunikatsioonijuhi Maris Mooritsa teatel põhjustas tulekahju hooletu voodis suitsetamine, mistõttu süttis põlema madrats.

“Seekord päästsid tööle hakanud suitsuandur ja päästjate väga hea töö hullemast,” lausus Seire ja pani inimestele südamele, et nad veenduksid, kas suitsuandurid on töökorras. “Tuletame meelde, et külmakraadidega tuleb kütta mõõdukalt, vajadusel kaks korda päevas.”

Koostöös linnavalitsuse ja politseinikega paigutati inimesed asenduspindadele. Tubades on tahmakahjustused, elektrit ei ole, veetorud on katki, mistõttu praegu on maja elamiskõlbmatu.

Moorits toonitas, et suitsetamiseks tuleb minna alati õue ja sigaret kustutada soovitavalt veega täidetud tuhatoosi.

Tulekahjuteade saabus häirekeskusesse laupäeval kell 22.38. Tulekahju kustutati lõplikult kell 00.26. Õnnetusele reageerisid Pärnu ja Pärnu-Jaagupi päästjad.

Samas majas toimus tulekahju 14. veebruaril, siis põles samuti korteris madrats. Päästjad tõid korterist välja kaks inimest ja andsid nad üle kiirabile, kes viis inimesed haiglasse. Põlev madrats kustutati ja ruumid ventileeriti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles