Video: Tallinna suusamaratonil võidutses meestest Pärnu kolledži tudeng, naiste hõbe läks kohalikule aerutajale

Märt Pilme
, reporter
Copy
Raido Ränkel, siin pildil veel murdmaasuusatajana.
Raido Ränkel, siin pildil veel murdmaasuusatajana. Foto: JOE KLAMAR/AFP

Selle aasta soojast talvest ja napist lumest hoolimata sõideti eile Kõrvemaal 22. Tallinna suusamaraton, millest võttis osa ligemale 350 suusasõpra.

Veel kolmapäeval ei teadnud korraldajadki, kas maraton üldse toimub. Vaatamata sellele, et suusasõit hõigati välja alles neljapäeval, kogunes kolm päeva hiljem Kõrvemaale arvestatav hulk lumel liuglejaid: põhidistantsi ehk 38kilomeetrise teekonna võttis ette 197 ja poole lühema 94 suusatajat. Laste sõitudele pani nime kirja ligikaudu 50 mudilast.

Põhidistantsi võitis meestest laskesuusataja Raido Ränkel. Pärnu kolledži tudeng läbis 38 kilomeetrit ühe tunni, 41 minuti ja 52 sekundiga, edestades hõbedale tulnud Karl Erik Rabakukke pea nelja minutiga.

“Esimene ring oli libisemine väga hea ja suusad toimisid päris hästi, kuid teisel ringil sadanud lörts tegi olukorra keerulisemaks. Samal ajal oli see mõnus pingutus enne MK-etappi Nove Mestos,” tunnistas võidumees.

Naistest oli parim Anette Kasemets, kelle ajaks mõõdeti 2:06.31. Hõbemedali teenis Pärnu aerutaja Anette Baum, kes liugles Kasemetsast finišisse pea 19 minutit hiljem.

Joosep Karlson ja Anette Baum.
Joosep Karlson ja Anette Baum. Foto: Pärnu aerutamisklubi

Estoloppeti sarja ja Tallinna suusamaratoni peakorraldaja Raivar Vaheri sõnutsi tänati korraldustiimi, et hulljulge ettevõtmine nii lühikese ajaga teoks tehti. “Paraku on meie Eesti talved sellised, kus otsustada tuleb käigu pealt ja nii suur osalejate arv näitab, et mõnepäevasest etteteatamisest hoolimata leiavad suusatajad ikka oma päevakavas aja, et rajale jõuda,” rääkis Vaher.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles