Vändra ratturitel segased ajad: Kangerti tiim pelgab koroonaviirust, Taaramäe on tervisemurega endiselt Rwandas

Märt Pilme
, reporter
Copy
Vanad kamraadid Tanel Kangert (vasakul) ja Rein Taaramäe (paremal) seekord olümpial koos ei võistle.
Vanad kamraadid Tanel Kangert (vasakul) ja Rein Taaramäe (paremal) seekord olümpial koos ei võistle. Foto: Tairo Lutter

Tanel Kangerti tööandja EF Education First saatis rahvusvahelisele jalgrattaliidule (UCI) kirja, milles palub luba loobuda märtsis Itaalias korraldatavatest kevadsõitudest, ilma et USA tiimi kuidagi karistataks.

Ajaleht Wall Street Journal kirjutab, et Kangerti võistkond tahab loobuda Strade Bianche ja Milano–San Remo ühepäevasõitudest ning Tirreno-Adriatico velotuurist. Meeskonna soov tuleneb Itaalia põhjaosas levivast koroonaviirusest.

Itaalias on avastatud üle 2500 koroonaviiruse juhtumi, surnuid on 79. Kolmest võistlusest kaks läbivad just neid piirkondi, kus olukord kõige hullem.

Pühapäeval Rwanda velotuuri mägede kuninga tiitliga lõpetanud Rein Taaramäe (Total Direct Energie) pidi kohe järgmisel päeval lendama tagasi Euroopasse, ent ootamatu tervisemure lõi plaanid sassi.

Portaal Baltic Chain Cycling teavitas, et velotuuri ametliku lõpubanketi järel tabas Taaramäed toidumürgitus. Midagi sees ei püsinud ja olemine läks sedavõrd nigelaks, et ta ei olnud võimeline järgmisel õhtul lennukile astuma. Ülejäänud meeskond lahkus Rwandast, ent Taaramäe on endiselt Kesk-Aafrikas. Niipea kui tervis lubab reisida, võtab ta suuna Euroopale.

Mägede kuninga aunimetusele vaatamata ei jäänud rattur tuuriga rahule. “Lõpetasin küll hästi, aga kogu see nädal oli suur pettumus: mu ettevalmistus polnud küllalt hea. Tegin kaks rasket sõitu Euroopas ja siis reisisin otse Rwandasse – see ei olnud parim lahendus. Jõudsin kohale väsinuna ega olnud valmis nii kõrgel sõitma (Rwanda asub 1500–2500 meetri kõrgusel merepinnast). Minu jalad ja keha ei teinud koostööd,” kirjutas Taaramäe Instagramis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles